NCC och Malmös invånare utvecklar Nyhamnen

Idag startar NCC en kampanj för utvecklingen av den nya stadsdelen Nyhamnen. Via hashtaggen #nyhamnenbyme vill NCC tillsammans med Malmöborna skapa en attraktiv del av staden.  

– Via #nyhamnenbyme får vi en direkt dialog med alla Malmöbor på ett roligt sätt. I Nyhamnen har vi en fantastisk chans att skapa en ny standard för urban utveckling, inte minst genom att ta tillvara och spegla den mångfald som finns här, säger Anders Tojkander, regionchef på NCC.

Nyhamnen ligger vid vattnet, bara några minuters promenad från Malmös centralstation. Området ska urbaniseras med bostäder, skola, arbetsplatser och kontor. I kvarteret Kattegatt planerar NCC att bygga 25 000 kvadratmeter bostäder, kontor- och butikslokaler. NCC:s kvarter och hela Nyhamnen utvecklas med social hållbarhet i fokus.

Kampanjens syfte är att tillsammans med Malmöborna skapa en attraktiv stadsdel. Därför är deras åsikter om innehåll och utformning mycket viktiga. Hur vill man umgås i staden? Vad tycker man är viktigt och inspirerande? Möjlighet att odla på taket? Konst? Eller något helt annat?

Du deltar genom att ta en bild av det som inspirerar i staden, fånga en känsla, göra en film eller rita en önskebild av det nya Malmö. Bidraget taggas med #nyhamnenbyme när det läggs upp på det egna kontot på Instagram eller Twitter. Profilen måste vara öppen för att NCC ska kunna se förslaget. Inlägg taggade #nyhamnenbyme läggs upp på NCC:s kampanjsida. NCC har även startat ett Instagramkonto för projektet.

– Nyhamnen är lika stort som gamla staden, cirka 77 ha, det visar digniteten på det här projektet, säger Lars Böhme, projektledare för utvecklingen av Nyhamnen på Malmö stad. Här vill vi att det ska finnas en känsla av intimitet och ett levande folkliv öppet för alla. Vi är tacksamma för det privata näringslivets engagemang i områdets mjuka värden.

Nyhamnens ombyggnation startar 2017. Mer information om #nyhamnenbyme finns på NCC:s kampanjsida.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Tojkander, regionchef syd, NCC Property Development Sverige
Telefon 076-108 29 73
Robert Hägg, marknadschef, NCC Property Development Sverige
Telefon 08-585 523 72

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.