NCC marknadsledande på digitalt byggande

NCC har nu certifierat sin femtionde specialist på digitalt byggande, VDC, Virtual Design and Construction, som NCC idag använder i alla stora byggprojekt. Utbildningen har skräddarsytts av Stanford University och är världens mest avancerade av sitt slag.

– Det här är ett nyckelområde för att kunna effektivisera byggandet ytterligare och erbjuda våra kunder ännu bättre lösningar. Hög kompetens inom digitalisering stärker vår position som ledande byggföretag, säger Svante Hagman, chef för affärsområde NCC Infrastructure. 

NCC:s nyexaminerade VDC-specialister kommer från hela Norden och deras kompetens blir oerhört viktig i alla de stora byggprojekt som NCC håller i. NCC är marknadsledande i branschen på VDC bland annat tack vare ett nära samarbete med Stanford University sedan 1999.

Få andra företag i världen har så många som 50 certifierade VDC-specialister. Och ännu fler medarbetare ska utbildas framöver.

– NCC ligger idag längst fram i branschen inom VDC och det vill vi fortsätta att göra genom att ständigt utveckla våra medarbetare inom den främsta tekniken, säger Jan Byfors, Chief Technology Officer på NCC.

VDC är ett nytt sätt att arbeta som möjliggörs av ny datorteknik. Utvecklingen startade på 1990-talet och har integrerats i byggföretagens verksamhet under 2000-talet. Allt mer avancerade datorprogram och nya arbetssätt ger byggbolagen bättre kontroll på allt från design, planering, konstruktion och säkerhet till själva byggandet.

Det leder till ett snabbare byggande med högre kvalitet och bättre konstruktioner. Möjligheten att uppfylla kundens behov ökar också, eftersom det går att besöka byggnaden i virtuell miljö innan den byggs och sedan erbjuda alternativa lösningar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jan Byfors, Chief Technology Officer, NCC, +46 (0)70 575 64 37

Anna Trane, Head of  Corporate Media Relations, NCC, +46 (0)70 884 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.