NCC bygger hyresrätter vid havet i Malmö

Nu börjar NCC bygga 48 hyresrätter i stadsdelen Limhamn. Projektet ger Malmö ett välkommet tillskott av hyreslägenheter och förvandlar industrimark till levande stadsmiljö. Kund är Haga Gruppen. Ordern är värd 100 MSEK.

– Limhamns Läge är en allt mer populär stadsdel i Malmö. Projekt Rörtornet ligger attraktivt vid havet och är en bra komplettering till vårt övriga fastighetsbestånd, säger Tommy Ohlsson, vd på Haga Gruppen.

Projekt Rörtornet etapp 2 består av 48 hyresrätter i en fastighet med källare och underjordiskt garage. Tegelfasaden mot gatan anknyter till områdets historia som industriområde med cementfabrik. Lägenheterna är välplanerade med högt i tak och generösa fönsterpartier.

Tema Arkitekter har ritat huset, som ska miljöcertifieras med den svenska certifieringen Miljöbyggnad silver. Inför projektet har den gamla industrimarken sanerats från föroreningar. Bokstavligen runt hörnet ligger den nya stadsdelsparken.

Projektet kommer sysselsätta totalt 75 personer. Inflyttningen sker i början av år 2018.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Patrik Ekberg, produktionschef på NCC Building Sweden
Telefon 040-31 70 79
Jenny Johnsson, kommunikationsansvarig Skåne och Halland, NCC AB
Telefon 070-589 67 59

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.