NCC bygger hyresrätter med milsvid utsikt

NCC bygger ett miljömärkt och energisnålt punkthus med 14 våningar i området Majelden i södra Linköping. Många av de 50 bostäderna i huset kommer att få en fantastisk utsikt över staden.  Ordern från Stångåstaden är värd 100 MSEK.

– Projekt Höjdpunkten blir ett värdefullt tillskott av bostäder i Linköping. Efterfrågan på hyresrätter är stor i staden, säger Andreas Rönngren, projektledare på det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden.

Projektet är en förtätning av det befintliga bostadsområdet Majelden, som byggdes på 1950- och 1960-talen. Området ligger på en höjd och flera av de 50 bostäderna kommer att ge de nyinflyttade hyresgästerna en utsikt som gör dem andlösa. Lägenheterna är i storlekarna två till fem rum och kök.

Husets energianvändning blir 22 procent lägre än kraven i Boverkets byggregler, BBR. Det ska också miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad.

– I samarbete med Stångåstaden bygger vi ännu ett bostadshus i Linköping med höga krav på miljöanpassning, exempelvis låg energianvändning, bra inomhusmiljö och sunda material, säger Joakim Sternander, affärschef på NCC Building.

Majelden är en lugn och grön stadsdel förhållandevis nära city. Området har goda kommunikationer av busslinjer. I närheten finns Berga Centrum med service som vårdcentral, tandläkare, apotek och livsmedelsaffär. På gång- eller cykelavstånd finns sim- och sporthall samt grundskolor och förskolor.

Att bygga ett fristående parkeringsgarage ingår också i NCC:s uppdrag från Stångåstaden. Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Sternander, affärschef, NCC Building Östergötland
Telefon 070-294 64 58
Lena Fridholm, kommunikationsansvarig Öst, NCC AB
Telefon 070-360 37 16

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.