Vännäs expanderar med hjälp av NCC

- 27 nya hyresrätter i centrala Vännäs    NCC bygger på uppdrag av Vännäs kommun 27 kostnadseffektiva hyresrätter enligt NCC:s koncept Folkboende. Bostadshuset ska ligga mitt i centrum, nära till både shopping och järnvägsstationen. Affären har ett värde på 27 MSEK.

– Det här projektet är mycket välkommet. Nya hyresrätter brukar medföra en omflyttning inom kommunen och en inflyttning till kommunen. Det är ett bra sätt att få en befolkningstillväxt. Vi har en ganska stor bostadsbrist och vi planerar därför att bygga ett sådant här projekt med cirka 20 lägenheter varje år, säger Tore Forsberg på Vännäs kommun.

Spaden sätts i marken i december i år och sexvåningshuset beräknas stå klart för inflyttning i maj 2016. De ytsmarta hyresrätterna är fördelade på ettor, tvåor och treor på mellan 36 och 64 kvadratmeter.

Huset byggs genom SABO:s Kombohus Plus, ett ramavtal för allmännyttiga bostadsbolag som syftar till att bygga välplanerade hyresrätter till en lägre kostnad.

– Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter i Vännäs. Närheten till Umeå gör staden än mer attraktiv och ökar efterfrågan på lägenheter, då det är många som jobbar och går i skolan i Umeå och vill pendla från Vännäs. SABO:s ramavtal gör det mer kostnadseffektivt att bygga vilket är bra för alla inblandade och inte minst för medborgarna, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Construction.

Projektet är NCC:s första Folkboende i Vännäs kommun. Tre NCC Folkboende-projekt har tidigare byggts i den närliggande kommunen Umeå. NCC Folkboende lanserades år 2010. Sedan dess har 1 300 Folkboende-lägenheter byggts eller är under produktion, från i Kiruna i norr till Trelleborg i söder. NCC Folkboende är ett koncept för ytsmarta hyresrätter med hög boendekvalitet som både fastighetsägaren och hyresgästen har råd med.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Israelsson, produktionschef hus, NCC Construction Sweden
Telefon 090-16 80 60 eller 070-325 35 59
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig Norra Sverige, NCC Construction Sweden
Telefon 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC: bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 58 Mdr SEK och 18 500 anställda 2013. NCC är börsnoterat på Nasdaq OMX Stockholm.