NCC förnyar köpcentret Entré i Malmö

Med hjälp av digitalt byggande fortsätter NCC att renovera, bygga om och ge köpcentret Entré ett nytt ansikte mot Värnhemstorget i Malmö. Ordern från tyska Commerz Real AG är värd 56 MSEK. 

– Digitalt byggande är av central betydelse när NCC planerar och genomför ombyggnaden av köpcentret. Bland annat underlättar VDC, Virtual Design and Construction, logistiken kring Värnhemstorget som är en knutpunkt för buss- och cykeltrafik. VDC underlättar även samarbetet med den tyska ägaren Commerz Real AG, säger Nils-Göte Olofsson, projektchef på NCC Building.

Mot Värnhemstorget får Entré en ny mörkbrun tegelfasad och en ny hög och inbjudande entré inramad i rött. Uppdraget omfattar även ombyggnad av ungefär 3 300 kvadratmeter affärslokaler och 500 kvadratmeter kontor i kvarterets så kallade V-hus.

NCC har tidigare fått uppdraget att renovera allmänna ytor i kvarterets E-hus. I detta uppdrag ingick även en ny entré till Hemköp samt en ombyggnad åt Hennes & Mauritz. Kraven för bygglovet omfattar installation av laddstolpar för elbilar och gröna sedumtak.

Arbetet med det nya uppdraget har påbörjats och ska vara slutfört i mars 2017. Affären orderregistrerades i andra kvartalet 2016 i NCC Building Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Nils-Göte Olofsson, projektchef på NCC Building
Telefon 046-19 75 18
Jenny Johnsson, kommunikationsansvarig Syd på NCC
Telefon 070-589 67 59

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.