Industrimark blir nya hyresrätter när NCC bygger i Linköping

Centrala Linköping får 145 nya hyresrätter när gamla industritomter förvandlas till moderna bostadskvarter. Lägenheterna står klara under 2017. Avtalet mellan NCC och Stångåstaden är värt 215 MSEK. Projektet är Stångåstadens största i modern tid.

– Det är stort tryck på bostäderna här i Linköping och idag har vi inga lediga lägenheter. Planerna på att utveckla Övre Vasastaden har funnits länge och jag vet att många linköpingsbor är intresserade av att bo i området. Därför känns det oerhört positivt att vi äntligen kan sätta spaden i marken, säger Mats Persson, projektledare på det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden.

NCC bygger ett bostadshus med 145 lägenheter i kvarteret Alnen. Huset blir mellan fem och sju våningar högt, med lägenheter i alla storlekar – från ettor till femmor. I bottenvåningen blir det kommersiella lokaler och garaget ligger i två plan under mark. Fasaden kommer att gå i både tegel och skivmaterial.

Området Övre Vasastaden är en förlängning av Vasastaden i centrala Linköping. Området var tidigare industrimark. De gamla fabrikerna har rivits och lämnar plats för en helt ny stadsdel präglad av grönskande trädgårdar och trädkantade gator. Den nya stadsdelen har ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet. Stångåstadens bostadshus ska certifieras som Miljöbyggnad silver vilket ställer krav på byggnaders miljöprestanda.

– Övre Vasastaden är ett spännande stadsutvecklingsprojekt. De nya bostäderna kommer att locka en stor bredd av personer i olika åldrar som vill bo nära kommunikationer och centrala Linköping, säger Joakim Sternander, affärschef, NCC Construction.

Projektet i kvarteret Alnen är det kommunala bostadsbolaget Stångåstadens största projekt i modern tid. Bostäderna börjar byggas hösten 2015 och står klara för inflyttning under 2017.

Utvecklingen av Övre Vasastaden är ett unikt samarbete mellan flera byggherrar. Sammanlagt kommer Övre Vasastaden att bestå av 900 bostäder när området är färdigt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Sternander, affärschef, NCC Construction avdelning Östergötland
Telefon 013-24 64 58
Lena Fridholm, kommunikationsansvarig Öst, NCC Construction
Telefon 070-360 37 16

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på
57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.