NCC startar bygget av Norvik logistik- och företagspark

Efter ett positivt besked från Högsta domstolen om hamnen i Norvik kan NCC nu starta bygget av Norvik logistik- och företagspark. Tillsammans med Stockholms Hamnars nya godshamn blir området en ny knutpunkt för svensk handel.

 – Nu kan utvecklingen av Norvik till ett dynamiskt logistiknav i Stockholmsregionen äntligen ta fart på allvar. Logistik- och företagsparken blir en vital del i en växande knutpunkt för svensk import och export, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Infrastructure.

Den planerade godshamnen har stor betydelse för att skapa en hållbar och effektiv varuförsörjning i Stockholmsregionen. Intill godshamnen ska både små och stora företag kunna etablera sig och utveckla sin verksamhet i en dynamisk miljö.

– I och med att handeln och varuflödet ökar kraftigt är det en stor fördel att kunna ha lager och kontor i anslutning till en sådan strategisk länk i affärskedjan som hamnen utgör. Det handlar om att finnas på plats i händelsernas centrum. Området där logistik- och företagsparken ska byggas består till stora delar av berg vilket betyder att det är stora bergvolymer som ska sprängas, säljas och transporteras bort med båt, säger Frank Andersson, projektansvarig för Norvik.

NCC äger en exploaterbar yta om totalt 410 000 kvadratmeter, varav cirka hälften beräknas kunna utgöras av byggnader. Beroende på vilka behov som finns, finns möjligheten att utveckla allt ifrån mindre kontors- och affärsfastigheter till stora lagerlokaler och slutmonteringshallar. Logistik- och företagsparken blir ett strategiskt placerat transport- och fraktcentrum för redan etablerade grossister, distributörer, logistik-, export- och importföretag och för andra verksamheter.

Närmast i tiden kommer arbeten med infrastruktur, bergarbeten för järnvägsanslutning och framtagning av mark för olika verksamheter på området att påbörjas. Målet är att kunna erbjuda lokaler för inflyttning samtidigt som hamnen öppnar. Den beräknade byggtiden för hamnen är drygt tre år. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Svante Hagman, affärsområdeschef, NCC Infrastructure,  070-588 22 20
Frank Andersson, projektansvarig Norvik, NCC Infrastructure, 070-544 02 87
Charlotte Hagman, presschef Sverige, NCC AB, 070­-376 10 64

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.