NCC bygger Luleås första Espresso House

Idag slår Espresso House upp portarna till sitt nya kafé i gallerian Smedjan i centrala Luleå. NCC har på uppdrag av fastighetsägaren Diös och Espresso House byggt den 220 kvadratmeter stora lokalen.

– Luleå är en stor stad och det kändes naturligt att startskottet av vår etablering i Norrbotten sker just här. Vi hoppas att luleborna kommer att tycka att det är både hemtrevligt och mysigt hos oss. Det finns trådlöst internet så det går både att jobba och nöjessurfa när man fikar, säger Martin Westling, projektledare på Espresso House.

Espresso House i Luleå är först ut i Norrbotten och det kafé som än så länge är längst norr ut i Sverige. Espresso House har en egen ingång från gatan, vilket gör att den kan ha andra öppettider än gallerian.  

– Huvudingången har en strategiskt bra placering precis vid knytpunkten för Luleås kollektivtrafik. Det är mycket folk i rörelse utanför den populära gallerian. På bara två månader har vi färdigställt de nya lokalerna. Det har varit jobb in i det sista, säger Andreas Rydberg, projektchef på NCC.

Espresso House har sedan tidigare cirka 160 kaféer runt om i Sverige. Bygget i Luleå påbörjades i april i år och idag 11 juni öppnas de nya lokalerna för allmänheten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Rydberg, projektchef, NCC Construction Sweden
Telefon 070-397 46 20
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig Norra Sverige, NCC Construction Sweden
Telefon 090-16 80 48 eller 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.