NCC tecknar nytt avtal för supersjukhuset på Nordsjälland

NCC och Region Hovedstaden har tecknat avtal för den andra fasen i projektet Nyt Hospital Nordsjälland i Danmark. Uppdraget är en fasad- och takentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 650 MSEK.

Foto: Jonathan Grevsen

Efter snart två års intensivt mark- och betongarbete på byggarbetsplatsen i Hillerød är byggnationen av Nyt Hospital Nordsjälland redo för nästa fas som omfattar fasader, ytbeklädnad, balkonger och taktäckning. Enligt plan har parterna nu tecknat avtal för entreprenaden.

– Vi fortsätter nu det goda samarbetet med Region Hovedstaden när nästa fas i projektet inleds vid i bygget av Danmarks vackraste sjukhus. Från och med mars månad nästa år kan vi se fram emot att byggnaderna tätas såväl vertikalt som horisontellt, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.  

Entreprenaden för fasad- och takarbetena kommer att pågå fram till 2024 och kräver en nära samordning med färdigställandet av betong- och stålkonstruktionerna samt den parallella starten av markarbetena runt sjukhuset och på innergårdarna.

– Vi som byggherre är glada för att nästa del av byggnationen kan komma i gång på allvar, och inte minst att det sker i ett gott och nära samarbete mellan NCC och oss, säger Sune From, projektchef, Nyt Hospital Nordsjälland.

NCC är huvudentreprenör för byggnationen av Nyt Hospital Nordsjälland som består av totalt tre faser, där den första fasen är utförd och där parterna nu tecknat avtal om den andra fasen. Ordervärdet uppgår till cirka 650 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Nordics.

Uppförandet av sjukhuset blir det största enskilda byggprojektet på Nordsjälland någonsin. Den låga byggnaden med fyra våningar är formad som en fyrklöver och omfattar cirka 122 000 kvadratmeter. Projektet beräknas att vara färdigställt 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Tove Stål, presschef NCC Group, 076 521 61 02

NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.