NCC bygger energieffektiv logistikbyggnad i Göteborg

Vid Göteborgs hamn, i landets mest attraktiva läge för logistik, bygger NCC en miljöcertifierad och energieffektiv logistikbyggnad. Företaget Brandon, som ägs av Puma, är första hyresgästen och har tecknat ett hyresavtal om 3 301 kvadratmeter. 

– Vi finns redan idag nära Göteborgs hamn men letade modernare och mer energieffektiva lokaler. NCC:s logistikbyggnad får också högt i tak. Det innebär att vi kan förvara stor volym gods per kvadratmeter, säger Mathias Andreasson, logistikchef på Brandon.

Företaget Brandon, som ägs av Puma, designar och utvecklar kringprodukter och butiksmaterial för internationella företag och varumärken. Produkterna tillverkas och importeras ofta från Asien och distribueras sedan över hela världen.

Brandon har ett starkt fokus på effektiv logistik och hållbarhet. Företaget valde NCC:s logistikbyggnad delvis på grund av att NCC arbetar med det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Brandon hyr 3 301 kvadratmeter i den nya byggnaden och det kommer att finnas plats för fler hyresgäster. Totalt omfattar fastigheten cirka 9 700 kvadratmeter. Bygglovet är klart och byggstarten är planerad till mitten av mars i år. Den första december ska Brandon flytta in.

Göteborg har Nordens största hamn som hanterar 25 procent av Sveriges utrikeshandel. Ungefär 70 procent av Nordens industri finns inom ett avstånd av 50 mil från hamnen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johanna Hult-Rentsch, regionchef, NCC Property Development AB
Telefon 070-999 24 05
Maria Björsander, kundansvarig uthyrning region Väst, NCC Property Development AB
Telefon 070-270 24 97

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank 

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.