NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

NCC säljer ett bostadsprojekt i Frankfurt am Main i Tyskland till en tysk investerare för cirka 150 MSEK. Projektet omfattar tre fastigheter med sammanlagt 64 hyresrätter.

– Vi är mycket glada över denna försäljning. Tyskland är en viktig marknad för oss och försäljningen ligger i linje med vår ambition att sälja fler bostadsprojekt till investerare, säger Joachim Hallengren affärsområdeschef, NCC Housing.

Bostadsprojektet ligger i stadsdelen Griesheim i Frankfurt am Main. Förutom utmärkta kommunikationsmöjligheter till centrum via lokaltåg eller spårvagn får de boende även ett omfattande kulturutbud och affärer på promenadavstånd.

Griesheim är ett omtyckt bostadsområde där befolkningen ökat snabbare än i övriga Frankfurt under de senaste 10 åren.

Projektet färdigställs, tillträds och resultatavräknas i affärsområdet NCC Housing under första kvartalet 2017.

NCC Housing i Tyskland utsågs nyligen, för tredje året i rad, till landets mest aktiva bostadsutvecklare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joachim Hallengren, affärsområdeschef, NCC Housing 070 088 71 33

Anna Trane Press & PR-chef NCC 0708847469

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC: bildbank

Informationen är sådan som NCC AB kan vara skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande fredagen den 29 maj kl. 14:00.

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.