Nytt vägservicekontrakt förstärker NCC i Kiruna

NCC Roads har fått i uppdrag av Trafikverket att sköta underhållet av Sveriges nordligaste vägar. Kontraktet gäller från 1 september 2015 och fyra år framåt, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett alternativt två år. Kontraktssumman är 60 Mkr. 

– Flytten av Kiruna och den expansion som följer i kölvattnet gör det här till ett särskilt attraktivt kontrakt. Det är ett roligt och utmanande område driftmässigt med tuffa krav, särskilt vintertid med tidvis besvärligt väder, säger Stefan Bäcklund, Area manager Nord Vägservice, NCC Roads.

Området omfattar knappt 70 mil väg från Gällivare upp mot kommungränsen Kiruna/Pajala vid finska gränsen i öst till riksgränsen mot Norge i väst. Kiruna blir det femte underhållsområdet av Trafikverkets totalt elva områden i Norrbotten för NCC.

– Med detta har vi stärkt vår marknadsposition på den heta marknaden i Norrbotten vilket ger oss nya intressanta affärsmöjligheter. NCC är starka i Norrbotten och inte minst i Kiruna där vi sedan tidigare har en stark byggverksamhet tillsammans med asfaltsproduktion och beläggning säger Stefan Bäcklund.

NCC Roads totalentreprenad för området innebär ett funktionellt ansvar för vägarna där vår platsorganisation, inklusive maskinentreprenörer, är tillgänglig dygnet runt och beredda att vidta åtgärder sommar som vinter för att garantera framkomligheten för trafikanterna.

Fotnot:
NCC Roads har idag vägservicekontrakt för DO Arvidsjaur, Jokkmokk, Gällivare och Kalix samt från den 1 september 2015 även Kiruna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Bäcklund, Area manager Nord, sektor Vägservice, NCC Roads 
Telefon 070-602 74 91, stefanbacklund@ncc.se
Birgitta Norberg, kommunikationsstrateg, NCC Roads Sverige
Telefon 070-226 76 80, birgitta.norberg@ncc.se

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC: bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.