Tidskapsel blev startskottet för nya lägenheter i centrala Södertälje

I fredags tog NCC och Södertälje kommun det första spadtaget för kvarteret Venus och vårt flerbostadshus Brf Grand Central med 42 lägenheter.

Brf Grand Central är startskottet på satsningen att bygga fler bostäder i bästa läge mitt i Södertälje centrum. Det är en del av den långsiktiga planen att få staden full av liv och rörelse.

För att knyta ihop dåtid, nutid och framtid skapades en egen tidskapsel som sänktes ned i jorden. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner valde att lägga ner en lokaltidning, Fredrik Hemborg, VD NCC Boende bidrog med en kaffekopp och Annica Ramström från arkeologgruppen lade ned ett USB-minne med all information och dokumentation kring de utförliga arkeologiska utgrävningarna som gjorts på platsen.  Kapseln stängdes och sänktes sedan ned i gropen och med några spadtag skyfflades jorden över och Grand Central var i och med det officiellt invigt.

Med på plats fanns även en lokal graffittikonstnär som målade en egen modern tappning av Grand Central. Verket kommer att få sitt permanenta hem i ett av trapphusen när det är dags för inflyttning.