Illustration: Nordr

NCC samverkar med Nordr i Oceanhamnen i Helsingborg

NCC har inlett ett samarbete med Nordr kring nyproduktion av 55 bostadsrätter, två kommersiella lokaler samt en gemensamhetslokal. Det nya kvarteret, Oceanbryggan, kommer ligga i den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. I ett första steg ska NCC och Nordr tillsammans planera och budgetera projektet.

– Vi ser fram emot att tillsammans med NCC förverkliga Oceanbryggan, ett boende utöver det vanliga med arkitektur som sticker ut. Det byggs minst sagt havsnära, på en pir med Öresund och Danmark precis utanför fönstret, i det nya området Oceanhamnen. säger Louise Palm, regionchef Nordr.

Projekt Oceanbryggan omfattar ett hus med fyra till åtta våningar med fyra trapphus. Totalt byggs 55 bostadsrätter, varav fyra penthouse med privat takterrass. Därtill byggs två kommersiella lokaler och en gemensamhetslokal.

Oceanbryggan byggs i ett kvarter som delas med en annan entreprenör, där husen byggs parallellt och i direkt anslutning till varandra. Gården kommer bli en gemensamhetsanläggning som delas av de båda projekten. Riktpris på gården tas fram separat som option.

Uppdraget genomförs som en totalentreprenad i partnering, där NCC i ett första skede tillsammans med Nordr ska planera, budgetera och projektera program- och systemhandlingar för att ta fram en målkostnad för uppdraget. Detta arbete påbörjas omgående.

– Oceanbryggan är ett spännande projekt, precis vid kajkanten i Oceanhamnen i Helsingborg, där vi i ett första skede tillsammans med Nordr ska hitta de bästa mest hållbara lösningarna för byggnationen. Vi ser även möjlighet till synergier med ett liknande bostadsprojekt i samverkan med Helsingborgshem, som vi ska bygga strax bredvid, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden, tel 070-261 85 05, david.fritzson-bratt@ncc.se
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner syd NCC, tel 076-521 53 43, ann-katrin.johansson@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank