NCC inleder arbete för Jönköping Science Towers

NCC har inlett ett partneringsamarbete med Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling om att bygga kontorshuset Science Towers, vid Science Park i centrala Jönköping.

– Projektet ska ut på en ny granskning fram till årsskiftet. Men huvuddragen är ritade och vi ser fram emot att förverkliga ett landmärke i Jönköping som kommer att skapa möjligheter för företag att dra nytta av den kreativa miljön runt Science park och i direkt anslutning till Jönköping University, säger Magnus Olsson, vd på Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling AB.

Jönköping Science Towers ska bli framtidens mötesplats för näringsliv, entreprenörskap och utbildning med målet att skapa fler entreprenörer, fler tillväxtföretag och en stark regional innovationsmiljö i länet.

Kvarteret kommer att bestå av en lägre bas i tegel och fyra torn i olika höjd, från sju till femton våningar, och uppförs i anslutning till högskolan och Science Park i centrala Jönköping. Totalt omfattar byggnaderna omkring 12 000 kvadratmeter och kommer främst att bestå av kontorslokaler men även konferens- och eventytor. I entréplan skapas loungeyta och plats för restaurang. Under mark byggs också ett garage i två plan.

Projektet genomförs i partnering, en samarbetsform där parterna i öppen dialog genomför uppdraget med projektets bästa i fokus, och har nyligen inlett den första fasen.

– Vi är stolta över uppdraget och efter en lång planprocess är vi äntligen igång med det fortsatta planeringsarbetet där vi projekterar och arbetar fram system- och bygghandlingar och ett riktpris för uppdraget, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden och fortsätter:

– Det kvarstår flera formella beslut, som detaljplan och bygglov, men vår förhoppning är att vi ska kunna teckna ett entreprenadkontrakt i mars 2020 med en beräknad byggstart under hösten. Vi ser fram emot ett spännande projekt!

Andreas Saltin

Affärschef, NCC Building Sweden