NCC håller Barnens Byggskola på Tegelbrukets kollo i Örebro

För första gången anordnar NCC Barnens Byggskola i Örebro. Den 10–12 augusti genomförs den på Tegelbrukets och KFUM:s dagkollo. Då får barnen slipa sina byggkunskaper genom att bland annat göra en gagaball-rink*. Journalister är varmt välkomna att delta den 11 augusti.

NCC och CSR-partnern föreningen Tegelbruket anordnar nu tillsammans Örebros första Barnens Byggskola för sommarlovslediga barn i åldern tio till tolv år. Byggskolan pågår måndag till onsdag vecka 33 i Hästhagen. Barnens Byggskola är en av aktiviteterna vid Tegelbrukets och KFUM:s dagkollo.

40 BARN TOTALT

40 barn får under Barnens Byggskola möjlighet att vara med och bygga en gagaball som sedan ska stå kvar i Hästhagen för alla som vill spela. Det kommer också att finnas möjlighet för barnen att bygga och skapa andra konstruktioner efter egen fantasi.

FUNNITS I 10 ÅR

NCC anordnar Barnens Byggskola runt om i landet sedan drygt tio år. Tanken är att byggskolan ska ge barn som inte åker på läger och resor en aktiv och rolig sommarlovsvecka och samtidigt i tidig ålder väcka intresset för bygg- och teknikyrken.

På tisdagen den 11 augusti är journalister välkomna att delta. Kontakta Gustav Falkenström eller Lena Fridholm på NCC om du vill besöka Barnens Byggskola.

*Gagaball är ett bollspel som genomförs i en åttahörnig rink.