Idag firas startskottet för Stockholm Norvik Hamn och Norvik logistik- och företagspark

Det var trångt ute på Norviksudden i idag när NCC, Stockholms Hamnar, Nynäshamns kommun, företagare och nynäshamnare tillsammans deltog i en festlig ceremoni för att fira byggstarten av den nya hamnen och logistik- och företagsparken. 

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstäder och godsvolymerna ökar stadigt. För att skapa en hållbar och effektiv varuförsörjning till regionen bygger Stockholms Hamnar en ny hamn för rullande gods och containrar vid Norvik utanför Nynäshamn.

Intill hamnen bygger NCC en logistik- och företagspark där företag kan etablera sina verksamheter i en dynamisk miljö nära hamn, väg, järnväg och storstad.

– Jag ser verkligen fram emot att vi nu på allvar kan påbörja arbetet på med att utveckla Norvik logistik- och företagspark. Tillsammans med hamnen blir den en vital del i ett växande logistiknav i Stockholmsregionen, säger Svante Hagman, affärsområdeschef, NCC Infrastructure.

Området kommer att utvecklas under en 20-årsperiod men målet är att kunna erbjuda lokaler för inflyttning samtidigt som hamnen öppnar. Den beräknade byggtiden för hamnen är drygt tre år.