Dags för ny omgång av Barnens Byggskola

Frågan är vem som är gladast: Vi på NCC eller barnen som får chans att upptäcka tjusningen i att bygga något alldeles eget nu när Barnens Byggskola återigen drar igång i bland annat Göteborg och Eskilstuna. 

Barnens Byggskola är en satsning som föddes ur idén att låta sommarlovslediga barn få komma i kontakt med byggsektorn och förhoppningsvis få upp ögonen för vår bransch. Samtidigt erbjuder vi en aktivitet som är gratis och som kan ge både barn och vuxna fina sommarminnen: Ett gott exempel på konkret och angeläget hållbarhetsarbete.

DAGS IGEN I ANGERED

Mellan 15 och 26 juni får 50 barn möjlighet att snickra holkar till de fåglar som häckar invid Gunnaredsskolan i Angered och bygga lådbilar till det lådbilsrace som går av stapeln under Kulturkalaset i Göteborg 11-16 augusti. Tillsammans med ett glatt och förväntansfullt gäng från NCC får barnen varva allt hamrande, skruvande och målningsjobb med fotboll, kubb och spännande utflykt till Borås Djurpark.

OCH I ESKILSTUNA

I Eskilstuna anordnar vi byggskola tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter för barnen på Lagersbergsskolan. Mellan 15 och 18 juni får eleverna bland annat snickra och måla nya hem till stadens fåglar och fladdermöss i området Lagersberg. Holkarna monteras sedan som en skyskrapa och vår förhoppning är att den spektakulära byggnaden står klar redan till midsommar.

På Instagram och Facebook kan du följa Barnens Byggskola. Och skulle du själv bli själv sugen på att bygga en egen lådbil hittar du en ritning här.