Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Startskott för 108 nya studentlägenheter i Uppsala

Igår påbörjades bygget av 108 nya lägenheter på Ultuna som ska ge 132 studenter och forskare ett campusnära boende och stärker Uppsalas framtida konkurrenskraft som studentstad.

NCC:s Lars Rapp utsedd till Årets Bergsprängare

NCC:s Lars Rapp har utsetts till Årets Bergsprängare. Lars började i branschen redan som 16-åring och har med sina 25 verksamma år en gedigen yrkeskunskap.

NCC i samtal med regeringen om framtidens hållbara bostadsmarknad

Lägg kraften på förändringar som verkligen gör skillnad på bostadsmarknaden i synnerhet för de grupper som har svårast att komma in på marknaden. Det var en av huvudpunkterna när bostadsminister Per Bolund samlande aktörer i byggbranschen för att diskutera bostadsbyggandets förutsättningar och vad som krävs för en stabil och långsiktig bostadspolitik.

NCC:s Christina Lindbäck nominerad till Sveriges bästa hållbarhetschef

Som en av tre finalister har Christina Lindbäck blivit nominerad till Sveriges bästa hållbarhetschef. Framgången ligger framför allt i hennes styrka att driva viktiga hållbarhetsfrågor med erfarenhet från både näringsliv och politik, skriver juryn.

NCC plockar hem tre nomineringar i Årets Bygge

Nomineringarna för samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris Årets Bygge har presenterats. NCC har inte mindre än tre projekt bland de tjugo nominerade bidragen; Lunds nya tingsrätt, Dubbelspåret Strängnäs – Härad samt ledningshöjningen Hamra – Åker. Vinnaren utses den 26 mars 2019.

NCC allt mer jämställt

Idag är det den internationella kvinnodagen och utvecklingen går mot ett mer jämställt företag på NCC. I koncernledningen och även i styrelsen, om aktieägarna säger ja på stämman, är det helt jämställt. I NCC:s ledningsgrupper är 40 procent kvinnor och 60 procent män men totalt på företaget är det 86 procent män.

Nästa steg tillsammans med Fryshuset

Nima Faghih är rekryterad av Fryshuset till rollen som handledare i projektet ”Lös det!”, inom ramen för det samarbete som NCC och Fryshuset inledde i höstas. Handledarens roll är att hitta lösningar och nya rutiner som tar individer närmare arbetsmarknaden eller till studier.

NCC belönas med arbetsmiljöpris av Trafikverket

Trafikverkets E4 Förbifart Stockholms arbetsmiljöpris 2018 går till NCC för arbetsmiljöarbetet i samband med täckning av jordslänt. Syftet med Trafikverkets arbetsmiljöpris är att uppmärksamma insatser i projekt som bidrar till bättre arbetsmiljö.

NCC säkrar arbetsmiljön tillsammans med största underentreprenörerna

NCC:s byggverksamhet bjuder idag fredag den 8 februari, in sina största underentreprenörer i Storstockholm för en gemensam dialog om arbetsmiljö på byggarbetsplatserna. Syftet med träffen är att skapa ett högre engagemang kring arbetsmiljön genom att samverka kring och diskutera säkerhetsfrågor och personligt skydd.

NCC ökar takten mot cirkulära materialflöden

Genom ett nytt samarbetsinitiativ åtar sig NCC att öka sitt inköp av återvunnet material och öka andelen lösningar som är designade för återvinning. Utöver detta kommer NCC under den närmsta tiden att satsa på ett flertal initiativ inom bland annat digitalisering, avfallsminskning och forskning inom cirkulärt byggande.