Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00

Nyheter

NCC:s jämställdhetsarbete får hedersomnämnande

Allbrightdagen hölls på Nalen i Stockholm. Tema var: Sätt fingret på kulturen! Temat manar till en diskussion om företagens interna kulturer och exkluderande praktiker.

4-åringar testar på snickaryrket på Barnens Byggskola i Trönninge

Det sägs att det ska börjas i tid. Imorgon tisdag 10 november kommer tolv 4-åringar få testa på snickaryrket på Barnens Byggskola som NCC anordnar i Trönninge.

Piteås högsta bostadhus, 55 meter

NCC påbörjar byggandet av Piteås högsta bostadshus. Det 16 våningar höga huset kommer att ligga mitt i centrum. 

Triss i hållbarhet för arbetsplatsen

Den uppenbara vinsten med ett hållbart kontor är miljön. Men visste du att hållbarhet även ger mer pengar i plånboken? Lönsamhet och miljöhänsyn är inga motstridiga begrepp, tvärtom.

NCC på Kvalitetsmässan i Göteborg

Den 3 – 5 november vill vi prata hållbar stadsutveckling med dig på Kvalitetsmässan i Göteborg. 

NCC 10 i topp av börsbolag som realiserar hållbarhet

NCC är 10 i topp bland Sveriges största börsbolag att förverkliga och synliggöra sitt hållbarhetsarbete. Det gör oss också bäst i byggbranschen att inte bara prata hållbarhet utan även visa att det händer. Resultatet presenteras i en ny studie av Mistra Centre for Sustainable Markets (MISUM) på Handelshögskolan i Stockholm.

Med rum för hälsa i rätt kontor

Förmågan att attrahera rätt sorts människor och att få dem att stanna kvar är en nyckelfaktor i företagets framgång. Vad är det egentligen som gör att medarbetarna presterar på topp och trivs på jobbet? 

NCC trippelt nominerat till arkitekturpris

NCC har byggt samtliga av de projekt som nominerats till Trafikverkets arkitekturpris 2015. Oavsett om Motalabron, de underjordiska cirkulationsplatserna i Täby eller Pocket Park i Ursvik vinner är vi på NCC stolta.

Offentlig konst i Ursvik skapar trivsam boendemiljö

Torsdagen den 22 oktober invigdes en omfattande konstsatsning i Ursvik. Konstsatsningen är ett samarbete mellan stadsbyggnadsprojektet Ursvik, markägare, byggherrar och Sundbyberg stad som alla var representerade på invigningen tillsammans med konstnärerna och Ursviks invånare. 

NCC Folkboende får Svanenmärkning

NCC Folkboende, NCC:s satsning på kostnadseffektiva och ytsmarta hyreshus, klarar nu Svanens krav. Svanenmärkningen innebär lägenheter med god inomhusmiljö och med låg påverkan på miljön och klimatet.

Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Bild på Tove Stål, presschef Sverige NCC Group Foto/illustration: Joakim Kröger
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group