Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00

Nyheter

Philip Jönsson får årets NCC-stipendium

Philip Jönsson får NCC-stipendiet för år 2015. Philip lider av muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi men är ändå etablerad inom sportskytte. Nu siktar han på Paralympics i Rio de Janeiro 2016. 

Kommunens film ökar förståelsen för NCC:s arbete

Linköping kommun har valt att låta entreprenörerna själva förklara vad de gör. I korta videointervjuer på kommunens hemsida berättar NCC och andra bolag om svårigheter vid snöröjning. Filmklippen ger samtidigt medborgarna ett ansikte på de som plogar gatorna. Malin Hansander, driftingenjör på Linköping kommun berättar. 

NCC samarbetspartner till årets Teklafestival

För andra året i rad hålls teknikfestivalen Tekla på Kungliga Tekniska högskolan (KTH) för tjejer mellan 11 och 18 år. Festivalen vill göra teknik mer tillgängligt för unga tjejer och locka fler kvinnliga sökande till KTH. Initiativet kommer från artisten och musikern Robyn Carlsson. 

Finansministern besöker NCC-projekt

Idag besöker finansminister Magdalena Andersson vårt pågående nybyggnadsprojekt, Körveln, där vi bygger 38 hyreslägenheter åt Lundbergs i Örebro.

Högsta förvaltningsdomstolen ger NCC rätt mot Trafikverket

Trafikverket gjorde fel när de förkastade NCC Roads anbud för drift och skötsel av vägar Hudiksvall och Borlänge med utgångspunkten att anbuden hade för lågt pris. Högsta förvaltningsdomstolen ger NCC Roads rätt mot Trafikverket som nu tvingas ta med NCCs anbud i en ny utvärdering.

Kommentar med anledning av uppgifter i media angående enstegstätade fasader

NCC slutade för nästan 10 år sedan, 2007, med den metod som är föremål för Myresjöhusdomen. 

Följ med när Felix Herngren stör NCC:s ingenjör Ida

Vad gör du dagen innan nyårsafton? Snittar och snacks? Snyggdukar och fryser in iskuber? Det finns det inte tid till – bänka dig istället framför TV:n och se hur det gick till när Felix Herngren störde NCC:s ingenjör Ida på hennes arbetsplats i Fittja, Stockholm. 

Branschgemensam överenskommelse för en sund affärskultur

NCC har varit drivande i ett projekt för att tillsammans med andra parter i byggbranschen ta fram gemensamma riktlinjer mot mutor och korruption. Åtgärderna ska presenteras på ett seminarium hos Institutet Mot Mutor imorgon 9 december, som är ”International Anti-Corruption-Day”. Svante Hagman är en av talarna.

UNHCR och Läkare Utan Gränser delar på årets juldonation

Med miljontals människor på flykt känns det mer angeläget än någonsin att bygga hopp och framtidstro för de som behöver det bäst i jul.

NCC frias i rättegång om olycka i Malmberget

Tingsrätten i Gällivare har kommit fram till att NCC inte är ansvariga för olyckan i maj 2010, där två personer omkom. 

Bild på Anna Trane. Head of Corporate Media Relations and Press, NCC Group Foto/illustration: Sten Jansin
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

Bild på Tove Stål, presschef Sverige NCC Group Foto/illustration: Joakim Kröger
Tove Stål

Presschef Sverige, NCC Group