Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Nytt betongrecept minskar sprickor och koldioxidutsläpp vid NCC:s upprustning av Lilla Edet

Det mer än 100 år gamla vattenkraftverket Lilla Edet ska rustas upp för att höja säkerheten ytterligare för att kunna hantera större vattenflöden. Den nya dammen byggs i klimatförbättrad betong med en ny sammansättning som minskar både koldioxidutsläppen och risken för betongsprickor.

NCC tecknar hyresavtal med flera nya hyresgäster i Stockholm

NCC har tecknat ytterligare hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 700 kvadratmeter kontorsyta i Hangar 5 i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden. I den nya stadsdelen får hyresgästerna hållbara och flexibla lokaler i ett attraktivt läge.

Graffitikonst på Brick Studios i Göteborg

Nu har konstnärerna påbörjat arbetet med att utsmycka fasaden på Brick Studios. Under hösten 2022 utlyste NCC en tävling där graffitikonstnärer från hela världen bjöds in för att skapa sitt unika uttryck på Brick Studios fasad. Ett stort antal konstnärer anmälde sitt intresse, där sex olika graffitikonstnärer till slut valdes ut som vinnare av en jury.

NCC tecknar hyresavtal med nya hyresgäster i Järva Krog, Stockholm

NCC har tecknat hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 1 000 kvadratmeter kontorsyta i Nova och K11 i Järva Krog, en attraktiv och grönskande kvartersstad norr om Stockholm.

Bostadsprojektet Lyngåkra uppmärksammas för arkitektur och klimatmedvetna val

Bostadsprojektet Lyngåkra norr om Halmstad har uppmärksammats för sin vackra arkitektur och utsågs nyligen till ”Sveriges finaste nyproduktion” av Arkitekturupproret. Samma projekt nominerades nyligen också som en av tre finalister när Sveriges Allmännytta utsåg ”Årets bästa nyproduktion”. Bostäderna är dessutom byggda med fokus på minskad klimatpåverkan.

Bergnäset tecknar nytt ramavtal med SCA om ställningsbyggnad

NCC:s dotterbolag Bergnäset har tecknat ramavtal med SCA om ställningsbyggnad som omfattar SCA:s samtliga anläggningar i Sverige.

NCC tecknar hyresavtal med Almi i Våghuset, Göteborg

NCC har tecknat hyresavtal med Almi i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om 880 kvadratmeter och tillträder i juni 2023.

NCC tecknar hyresavtal med NetOnNet i Hangar 5, Brommastaden

NCC har tecknat hyresavtal med NetOnNet som får ny butikslokal i Hangar 5, beläget i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden med kontor, handel och service. I den nya stadsdelen får de hållbara och flexibla butikslokaler i ett attraktivt läge

Nu rullar Tvärbanan vid NCC:s projekt Hangar 5, Brommastaden

I den framväxande Brommastaden utvecklar NCC Hangar 5, ett helt nytt stadskvarter för kontor, handel och service. Nu öppnar den första etappen av Tvärbanans Kistagren med två hållplatser i den nya stadsdelen vilket innebär ett viktigt steg för utvecklingen av området.

NCC och Intea samverkar kring nytt häkte i Kristianstad

NCC har inlett ett samarbete med Intea om nybyggnad av ett häkte i Kristianstad åt Kriminalvården. I ett första steg ska NCC och Intea tillsammans planera och budgetera projektet.