4-åringar testar på snickaryrket på Barnens Byggskola i Trönninge

Det sägs att det ska börjas i tid. Imorgon tisdag 10 november kommer tolv 4-åringar få testa på snickaryrket på Barnens Byggskola som NCC anordnar i Trönninge.

NCC bygger just nu Trönninge förskola, en förskola som vid färdigställandet i februari 2016 kommer ha åtta avdelningar och kunna ta emot ca 160 barn.

Men redan imorgon anordnar NCC Barnens Byggskola vid projektet där tolv 4-åringar ska få snickra, måla och ha kul tillsammans under dagen.

– Den gemensamma visionen har från dag ett varit att skapa miljöer som leder till utforskande, nyfikenhet och lust att lära och vad passar väl bättre än att starta med en Barnens Byggskola-dag för de barn som kommer gå i förskolan, säger Shahroz Sahba, Affärschef för projektet

Intresserad av att veta mer om projektet? Läs mer om Förskolan i Trönninge

Intresserad av att veta mer om Barnens Byggskola? Här kan du läsa mer

Projekt i strategisk partnering

Redan i tidigt skede kopplades flertalet olika discipliner in i projektet, både personal från skolan och kommunen, allt för att tillsammans skapa en så optimal förskola som möjligt för barnen i Varberg. Förskolan uppförs som ett passivhus vilket innebär att det finns mycket högt ställda miljö- och energikrav som ska uppnås.

– Stort fokus ligger på att skapa en kreativ och inbjudande utomhusmiljö där både barn och lärare kan komma att trivas en lång tid framöver, säger Shahroz Sahba.