100 astronauter rymdes i Dome of Visions

Dome of Visions öppnade för allmänheten i måndags, men redan dagen därpå var den abonnerad för en rymdkonferens som pågick hela dagen. Byggnaden på KTH:s campus fylldes av 100 astronauter. Svenske astronauten Christer Fuglesang höll öppningstalet och invigde samtidigt utställningen Influenced by space. 

– Jag tycker att det är jättehäftigt med Dome of Visions som har kommit på plats på KTH. Jag är enormt tacksam för att NCC har satt upp domen här, och möjliggjort att vi kan ha den första utställningen Influenced by space i den. Här kan vi engagera studenter och allt som har med rymden att göra, med föredrag och utställningar. Dome of Visions kommer att finnas här i nio månader, så tack NCC för att ni gjorde detta möjligt, säger Christer Fuglesang, adjungerad professor på KTH..

SVENSK RYMDINDUSTRI STÄLLER UT

Under resten av veckan ställer svensk rymdindustri ut i Dome of Visions och nästa vecka kommer Angelo Vermeulen som vistats i en rymdkapsel på Hawaii att ställa ut bilder från sin tid där.

På domeofvisions.se kan du läsa mer om de teman och utställningar som kommer att pågå under sammanlagt ett år i Dome of Visions. Och på Starnet finns flera länkar till artiklar om Dome of Visions.