Vattenbrunnen – Brunna logistikpark växer

Vattenbrunnen är vår tredje miljöcertifierade logistikfastighet i Brunna i Upplands-Bro kommun. Projekt Vattenbrunnen är fullt uthyrd till Edström Logistics och redo för inflyttning i februari 2017.

– Vi lagerhåller och distribuerar varor åt ett 40-tal företag i Sverige. Det finns en stor efterfrågan på det vi gör och vår verksamhet växer. Därför är vi mycket nöjda med att kunna flytta in i en modern och specialinredd byggnad bredvid den vi redan hyr, säger Mathias Niebel, vd på Edström Logistics.

Fastigheten ska miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM och får ungefär halverad energianvändning jämfört med äldre logistikfastigheter.

– Vattenbrunnen blir en flexibel byggnad på 5 910 kvadratmeter med tio meter i takhöjd och stor möjlighet till skräddarsydda lösningar för kunden. Byggnaden har plats för lager, kontor och personalutrymmen. Detta är vår tredje fastighet i Brunna, vilket visar att området är mycket attraktivt, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development.

Rätt lager för dig

I en modern logistikanläggning maximeras flöden och stora kostnadsbesparingar blir möjliga. Det viktiga är att anpassa lokalen efter er verksamhet och inte tvärt om. I samma område som Vattenbrunnen ligger Önskebrunnen. Här skräddarsyr vi ditt lager med eller utan kontor och med de personalutrymmen du behöver.

Den invändiga kapaciteten maximeras genom att vi bygger med den fria takhöjden i lagret om 12 meter. Vi säkerställer att du får tillräckligt många lastportar, att pelarindelningen görs på bästa sätt och lägger golv med tillräcklig bärighet. Golvens bärighet är 3 500 kg/m².

Med rätt planlösning får du en flexibel lösning som håller i längden

NCC:s första logistikfastighet i området, Hälsobrunnen, blev färdigt i december 2015. Hyresgästerna Edström Logistics samt Svenskt kosttillskott har flyttat in. Andra logistikbyggnaden, Önskebrunnen, byggs just nu och blir klar i december 2016.

Brunna logistikpark har de bästa förutsättningarna för lager och logistik. Läget nära Stockholm och alldeles intill E18 gör det lätt för leveranser, kunder och medarbetare att ta sig dit. Det innebär också ett utmärkt skyltläge för den som vill nå de hundratusentals bilar som passerar på E18 varje dag.

Anmäl intresse

Fakta
  • Ort: Upplands-Bro
  • Projekttyp: Logistik
  • Projektfas: Uthyrning pågår
  • Projektstatus: Fullt uthyrd
  • Lager: 6410 m²
  • Byggnadsstart: 2016
  • Inflyttningsdatum: 2016–2017-02
  • Certifikat: BREEAM
  • Arkitekt: Cosmo Arkitektur