Mölndal Galleria – En levande innerstad växer fram

Mölndal Galleria blir en viktig del i det stora stadsutvecklingsprojekt som påbörjats i Mölndal. Målet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för boende, pendlare och arbetande i närområdet.

Hela Mölndals innerstad står inför en stor förändring. En viktig del av detta är Mölndal Galleria som vi utvecklar tillsammans med det nordiska köpcentrumbolaget Citycon. Totalt omfattar gallerian 32 000 kvadratmeter, vilket motsvarar drygt 70 butiker. Ett brett och varierande butiksutbud med trivsam atmosfär och levande mötesplatser lockar besökare att stanna lite längre. För de anställda väntar en arbetsmiljö i världsklass.

Se filmen om Mölndal Galleria:

Lättillgängligt läge

Under de kommande tre till fyra åren kommer stora förändringar att ske i Mölndals kommun. En kommun söder om Göteborg som vuxit ihop med Göteborgs tätort. Staden har ett fördelaktigt strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden samt Västkustbanan och Kust till kustbanan.

Mölndal Galleria integreras med omgivningen. Kollektivtrafikens knutpunkt med tåg, buss och spårvagn ligger i anslutning till Mölndal Galleria. Läget innebär också goda skyltmöjligheter.

En plats att trivas på

Grunden till ett lyckat köpcentrum utgörs av nöjda besökare som involverats i gallerians utvecklingsprocess redan från början. Det har vi tagit fasta på under utvecklingen av Mölndal Galleria. Mat, dryck, upplevelser och umgänge jämte högklassig service och givetvis shopping förvandlar handelsplatsen till en mötesplats och ett extra vardagsrum.

Ett brett utbud i form av en mix av stora kedjor och mindre butiker, generösa öppettider, bra parkeringsmöjligheter, god mat och mysiga caféer samt en mysig och inspirerande miljö var de viktigaste faktorerna för de flesta Mölndalsbor. Det tar vi fasta på i utvecklingen av Mölndal Galleria.

Gott om service

Mölndal Galleria med omgivningar kommer att erbjuda komplett service när det gäller möjlighet att bo, arbeta och handla. Med andra ord spelar gallerian en viktig roll i att stärka innerstaden i Mölndal. Nya bostäder och arbetsplatser växer också fram i närheten. Sevärdheter så som Gunnebo Slott och Trädgårdar, Åbytravet samt Mölndals Stadsmuseum är alla endast en promenad bort från gallerian.

Nära till det mesta

Knutpunkt Mölndalsbro ligger i anslutning till Mölndal Galleria. Via knutpunkten reser ca 4,7 miljoner personer/år. Knutpunkten innefattar tågtrafik, spårvagn samt buss. Det finns även möjlighet att hyra plats i det befintliga cykelgaraget för den som önskar kombinera cykel och kollektivtrafik. I den nya stadsdelen i Mölndal kommer man att ha tillgång till drygt 1 500 parkeringsplatser totalt.

 • Spårvagnshållplats – 100 meter från gallerian
 • Buss – 100 meter från gallerian
 • Tåg (Trafiktyp: Pendeltåg, regionaltåg, fjärrtåg) - 150 meter från gallerian
 • Flyg - Landvetter flygplats: 20 min från gallerian samt Göteborg City Airport: 30min från gallerian.
 • Cykelbanor – I direkt anslutning till gallerian
 • Cykelgarage – 100 meter från gallerian
 • Parkeringsgarage – i direkt anslutning med parkering på taket till gallerian
 • Söderleden, E6 och E20 (med på och avfart) finns nära

Miljö

Miljömässig- och ekonomisk hållbarhet

Vi utgår från ett helhetstänkande där funktion och ekonomi går hand i hand med hållbarhetsaspekter som miljö och socialt ansvarstagande. Våra hyresavtal inkluderar alltid miljön för att konkretisera vår gemensamma strävan att göra skillnad.

Miljöcertifiering en objektiv garanti

Mölndal Galleria certifieras enligt världens mest utbredda miljöcertifiering BREEAM. Målet är en så låg miljöpåverkan som möjligt under byggnadens hela livslängd.

Lediga butikslokaler i Mölndal Galleria

Vi samarbetar med det nordiska köpcentrumbolaget Citycon för den fortsatta utvecklingen och uthyrningen av Mölndal Galleria. Det innebär att NCC tillsammans med Citycon bildat ett gemensamt projektbolag. NCC kommer fortsatt att ansvara för projektutvecklingen och byggnationen. Citycon kommer att förvärva NCC:s andel när projektet är färdigställt.

Om du är intresserad av en hyra en butikslokal i Mölndal Galleria är du varmt välkommen att höra av dig till:

Malin Linde, Uthyrningsansvarig på Citycon
Tel. +46 72 50 40 412
malin.linde@citycon.com

Läs mer om lokalerna i Mölndal Galleria

Nyhetsbrev från NCC

Fyll i din e-postadress nedan och välj de nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Välj nyhetsbrev

Fakta
 • Ort: Mölndal
 • Projekttyp: Handel
 • Projektfas: Kommande
 • Butik: 24500 m²
 • Byggnadsstart: Q2 2015
 • Inflyttningsdatum: 2018
 • Certifikat: BREEAM
Emil Engelbrektsson Foto/illustration: Joakim Kröger/NCC
Emil Engelbrektsson

Fastighetsutvecklare, NCC Property Development

Anmäl intresse