Josefin är med när det händer, där det händer

Direkt efter avslutat examensjobb började Josefin Niemi på NCC:s traineeprogram. Programmets bredd och NCC som företag lockade. Kurser i teamarbete varvas med kalkylarbete och planering av materialflöden ute på byggen. Med verksamhet över hela landet och utanför Sveriges gränser öppnas dörrar för karriären och möjligheter att få prova på allt mellan himmel och jord.

– Det är ingen slump att jag sökte mig just hit. NCC:s verksamhet påverkar samhället, det vi skapar syns och har betydelse för medborgaren. Möjligheten att få vara en del av det, det är stort, säger Josefin.

Programmets rotationer gör att traineerna får prova på hela kedjan från anbud till pågående projekt. Fasta moment i programmet är rotationer på inköp, kalkyl och ute i produktion. Utöver det kan innehållet anpassas efter organisationens behov och deltagarnas kompetens, intresse och önskemål. Hittills har Josefin bland annat varit arbetsledare både på NCC Folkboende i Kiruna och på markprojekt i Luleå. Hon har även jobbat med kalkyler för hundramiljonersprojekt för avdelning Norrbotten.

– Det lockade verkligen att få lära sig alla olika delar i ett projekt, och känna själv vad som passar just mig. Och nätverket är en annan viktig del, inte bara mellan oss inom traineeprogrammet utan kontakten som skapas med kollegor inom alla olika affärsområden och även med leverantörer. Ovärderligt. Det är också roligt att vara så produktionsnära, man är med när det händer, där det händer, säger Josefin.

“Man möter så många olika typer av människor och ställs inför olika slags uppdrag. Då är det bra att vara öppen som person och att gilla variation. Man ska trivas med problemlösning. ”

- Josefin Niemi

För att få ut det mesta av traineeprogrammet tror Josefin att det finns några egenskaper som är extra viktiga.

– Man möter så många olika typer av människor och ställs inför olika slags uppdrag. Då är det bra att vara öppen som person och att gilla variation. Man ska trivas med problemlösning. Jag har roterat uppdrag var tredje månad hittills och det har varit väldigt spännande.

För att få verktyg, tips och stöd ordnas även utbildningar i bland annat teamarbete, presentationsteknik och personlig utveckling på NCC:s huvudkontor i Solna. Som komplement coachar traineerna varandra via ordnade träffar men även löpande i vardagen, och man har även ett bollplank i cheferna på respektive uppdrag.

– Två och två följer vi traineer upp varandra. Det är väldigt givande samtal. Vi hörs med jämna mellanrum för att se hur det går både utifrån kompetenser man vill utveckla och på den rotation där man är. Vi har även ett stort stöd i cheferna. Så det är flera som följer upp att allt flyter på, förklarar Josefin.

Josefin har sju månader kvar av traineeprogrammet. Hur ser hon på det så här långt?

– Jag har träffat så många duktiga och trevliga kollegor! Var jag än har kommit så har jag tagits emot med öppna armar. Variationen och bredden har varit det bästa hittills, den gör att man snabbt förstår hur sambandet mellan kalkyl, inköp, materialflöden och produktion skapar en helhet. Jag har verkligen haft nytta av min utbildning och lärt mig otroligt mycket på plats, avslutar Josefin Niemi.