Inclusive City Academy – en utmaning Beyond construction

Att bygga inkluderande och hållbara städer är en av vår tids stora utmaningar. Det är också utmaningen i årets upplaga av NCC Inclusive City Academy som fördjupar sig i möjligheten att bygga ihop Sverige genom att bygga helt nya städer.

Inclusive City Academy lyfter områden där NCC vill ha inspiration till lösningar som förnyar vår bransch. Under en heldag tävlar utvalda studenter från högskola- och universitet om att skapa den bästa lösningen på en konkret nutidsutmaning. Förslagen presenteras för en expertjury som utifrån grad av innovation, genomförbarhet och beräknad effekt utser det förslag som tas vidare in i NCC:s verksamhet.

Uppgift 2017

Hur kan nya städer bygga ihop Sverige? Snabb urbanisering, bostadsbrist och ökade sociala skillnader är frågor som både berör och oroar. Det ser vi i årets Inclusive City-undersökning i de nordiska huvudstäderna. Och regeringen utreder just nu förutsättningarna för att bygga helt nya, hållbara städer som ett alternativ till förtätning och nya förorter.

Den exakta uppgiften blir offentlig först på tävlingsdagen, men årets utmaning tar avstamp i möjligheten att bygga helt nya städer, på ett modernt sätt och med nya hållbara lösningar.

Vill du vara med?

Vi söker dig som har ett eller två år kvar till examen som civilingenjör inom Samhällsbyggnad, Datateknik, Energi och Miljö eller Industriell ekonomi, alternativt sista årets högskoleingenjör inom bygg och design. Du ska ha ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och tycka om innovationsdrivet arbete, men också längta efter att se dina idéer bli verklighet. Skicka in din ansökan till oss senast den 20 september.

Årets utmaning avgörs den 10 oktober, Dome of Visions, KTH.