Sista ansökningsdag: 2024-02-18 - Alla

Sjumånaderspraktik 2024 - LTU

Ansök här

Är du en blivande civilingenjör inom Väg- och Vatten/Samhällsbyggnad och studerar på Luelå Tekniska Universitet? Har du valt att göra praktik inom ramen för din utbildning? Då är vårt program Kompetensbygget något för dig. I Kompetensbygget varvas betald praktik från olika arbetsplatser med seminarier, stimulerande erfarenhetsutbyten samt skapa ett kontaktnät inför din kommande karriär.

Om Sjumånaderspraktik

Kompetensbygget finns i två olika upplägg beroende på vart i landet du studerar. För studerande på LTU består Kompetensbygget av en sjumånaders praktikperiod. För studerande på KTH, Chalmers och LTH består Kompetensbygget istället av två praktikperioder över somrarna mellan årskurs 2-3 samt 3-4.

För båda uppläggen blir du en del av ett nätverk av Kompetensbyggare från hela landet. Via programmets nationella nätverksträffar innehållande bl.a. projektbesök, gruppövningar och seminarium, lär du känna NCC samtidigt som du utvecklar dig själv och skapar ett fantastiskt nätverk för framtiden.

Är det dig vi söker?
Sjumånaderspraktik riktar sig till dig som läser på Luleå Tekniska Universitet och har valt att göra en sjumånaderspraktik inom ramen för din utbildning efter årskurs 3. 

Vilket affärsområde inom NCC?

När du lämnar din ansökan kommer du få ange vilket eller vilka affärsområden som du är intresserad av att genomföra din praktik inom. Läs nedan om tre av våra affärsområden som tar in studenter på Sjumånaderspraktik.

NCC Building -
Affärsområde NCC Building är en nordisk organisation specialiserad på hållbart byggande av bostäder, kontor, offentliga lokaler samt renovering. Med hög kompetens inom hållbarhet, digitalisering och partnering utvecklar NCC Building projekt tillsammans med kunder i ett tidiga skeden. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan de erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljö.

NCC Infrastructure - NCC Infrastructure levererar hela infrastrukturprojekt – från design och konstruktion till produktion och service. Affärsområdet har idag en stark position i Sverige och arbetar över hela Norden. De bygger och utvecklar framtidens miljö för arbete, boende och infrastruktur och utför olika typer av koncept och service inom mark- och anläggningsarbeten.

NCC Industry - Affärsområde NCC Industry är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom asfalt, stenmaterial, grundläggning och vägbeläggning. Genom en högteknologisk tillverkningsprocess levereras insatsmaterial och våra asfaltsprodukter passar till allt från gator, garageuppfarter och cykelbanor till motorvägar och flygfält.

 

Ansökningsprocessen

Under hösten och våren besöker vi olika arbetsmarknadsdagar i hela Sverige, för att kunna träffa dig och berätta mer om Kompetensbygget. Vilka arbetsmarknadsdagar vi besöker kan se på vår Studentsida.

När du lämnar din ansökan får du svara på några urvalsfrågor samt registrerar ditt CV, personliga brev och betyg på dina hittills avslutade kurser. Sista ansökningsdatum är den 18 februari 2024 och därefter påbörjar vi en urvalsprocess följt av intervjuer. I april får du veta om du blivit antagen.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök här

Kontaktpersoner:

Dennis Hedebrand


student@ncc.se