Sista ansökningsdag: 2024-01-31 - Stockholm

Praktik våren 2024

Ansök här

Vill du få erfarenhet och praktisk kunskap under din studietid? Då är NCC:s praktik något för dig!

Till våren 2024 söker vi dig som studerar en ingenjörsutbildning med inriktning på samhällsbyggnad, väg och vatten eller annan byggteknisk inriktning på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Vi tar i första hand emot dig som har praktik (exempelvis LIA) som en del av din utbildning.

En praktikplats ger både dig och NCC möjligheten att lära känna varandra bättre. Vi har många spännande projekt som skiljer sig sett till både storlek och komplexitet, arbetsuppgifterna kan därför variera. Det vanligaste är att du skuggar exempelvis en arbetsledare på plats och hjälper hen med olika arbetsuppgifter, såväl administrativa som praktiska. Oavsett projekt eller arbetsplats är detta en jättebra möjlighet att praktiskt få tillämpa den teori du fått lära dig i din utbildning. Tillsammans med dina nya kollegor får du chansen att utvecklas i en stöttande miljö.

Ansökningsprocessen
Vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken nedan. När du skickar in en ansökan svarar du bland annat på urvalsfrågor samt registrerar ditt CV och personliga brev. Du får gärna skriva en kort beskrivning av dig själv, vad du gjort tidigare och vilket område du är intresserad av att praktisera inom. Är du intresserad av att praktisera inom mätteknik i Stockholms eller Göteborgs län kryssar du i det alternativet i urvalsfrågorna.

I rekryteringen prioriterar vi studerande som har utbildning inom bygg, anläggning och industri eller motsvarande men om möjligheten finns tar vi även emot de som studerar exempelvis inköp eller ekonomi etc.

Det är viktigt att känna till att rekryteringsperioden sträcker sig över en lång tid och platser tillsätts över hela landet genom en gemensam rekryteringsprocess. Lokal HR på respektive ort hanterar urvalet tillsammans med rekryterande chefer. Hur många praktikplatser varje region tillsätter varierar beroende vart du söker dig, eftersom exempelvis mängden projekt ofta skiljer sig åt. Vilken utbildning och kompetens som efterfrågas varierar också beroende på vart du söker dig, lika så när du får svar på om du blivit antagen eller ej. För specifika frågor gällande just din ansökan kontaktas HR på lokal ort.

Sista ansökningsdatum är den 31 januari 2024. Om du blir antagen kommer vi höra av oss i god tid innan din praktik börjar. Observera att det är en stor rekryteringsprocess i hela Sverige med möjlighet att ansöka om praktik från januari till maj vilket innebär att återkoppling sker löpande vid olika tidpunkter och kan skilja sig åt beroende på var i landet du söker.

Vilket affärsområde inom NCC?
När du lämnar din ansökan kommer du få ange vilket affärsområde som du är intresserad av att utföra din praktik inom. Läs nedan om våra affärsområden Building, Infrastructure och Industry.

NCC Building - Affärsområde NCC Building är en nordisk organisation specialiserad på hållbart byggande av bostäder, kontor, offentliga lokaler samt renovering. Med hög kompetens inom hållbarhet, digitalisering och partnering utvecklar NCC Building projekt tillsammans med kunder i ett tidiga skeden.

NCC Infrastructure - Affärsområde NCC Infrastructure levererar hela infrastrukturprojekt – från design och konstruktion till produktion och service. Affärsområdet har idag en stark position i Sverige och arbetar över hela Norden. De bygger och utvecklar framtidens miljö för arbete, boende och infrastruktur och utför olika typer av koncept och service inom mark- och anläggningsarbeten.

NCC Industry - Affärsområde NCC Industry är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom asfalt, stenmaterial, grundläggning och vägbeläggning. Genom en högteknologisk tillverkningsprocess levereras insatsmaterial och våra asfaltsprodukter passar till allt från gator, garageuppfarter och cykelbanor till motorvägar och flygfält.


Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att besöka vår studentsida: www.ncc.se/student.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor  


På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder. 

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad. 

NCC - ett av de ledande företagen i Norden. 


Ansök här

Kontaktpersoner:

Student Mail


student@ncc.se