Sista ansökningsdag: 2023-06-13 - Stockholm

Hållbarhetscontroller Building Sverige

Ansök här

Vill du vara med på vår klimatresa?

Hos oss får du möjligheten att vara med och utveckla vårt hållbarhetsarbete genom att ansvara för att följa upp och rapportera hållbarhetsarbetet inom Building Sverige. NCC:s har satt som mål att 2045 vara klimatneutrala vilket i sin tur är nedbrutet inom affärsområdet Building Sverige med mål och delmål.

Som Hållbarhetscontroller på Building Sverige är du dessutom en viktig pusselbit i koncernens rapportering och redovisning vilket medför att du får ett stort kontaktnät inom koncernen. I samband med förändringar i omvärlden kopplat till hållbarhet har du stor möjlighet att vara med och påverka vårt arbete.

Placeringsort kan vara vid något av våra kontor i Sverige.

Rollen som Hållbarhetscontroller

Som Hållbarhetscontroller har du ansvaret för affärsområdet Building Sveriges rapportering av hållbarhet vilket innefattar hållbarhetsredovisning och uppföljning av våra hållbarhetsmål. Du ingår i koncernens Sustainability Reporting Board där du representerar affärsområdet Building vilket bland annat innebär ansvar för affärsområdets del i koncernens hållbarhetsredovisning. Allt i enlighet med GRI, taxonomin och kommande krav enligt CSRD. NCC förbereder sig nu för rapportering i enlighet med CSRD för verksamhetsåret 2024.

Du kommer dessutom att ingå i branschspecifika arbetsgrupper utifrån ditt ansvarsområde.

Omvärldsförändringarna inom hållbarhet är snabba vilket ställer höga krav på oss att mäta, redovisa, följa upp och rapportera. Detta förutsätter att hållbarhetsarbetet är digitaliserat. Vi befinner oss nu i en digitaliseringsresa där du kommer att vara involverad ur ett hållbarhetsperspektiv.

Du rapporterar till vår Hållbarhetschef Building Sverige.

Affärsutveckling Building Sverige

Hållbarhetsenheten driver affärsområdet strategiska hållbarhetsarbete vilket bland annat innefattar implementering, utveckling och förvaltning. Enheten ingår i affärsområdets affärsutvecklings-organisation, som är en central verksamhet med ansvarar för utveckling och support av affärsnära tjänster för affärsområde Building Sverige.

Din profil som Hållbarhetscontroller

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot hållbarhet och har minst tre års erfarenhet av hållbarhetsredovisning, redovisning av klimatutsläpp, GRI-rapportering samt arbete med ISO 14001. Har du dessutom erfarenhet av CSRD och taxonomin är det meriterande.

Du är analytisk, har ett intresse av att värdera data och från dessa dra slutsatser. Redovisning och uppföljning av data är en viktig del i ditt arbete för att vi ska nå våra hållbarhetsmål.

En del av din arbetstid innebär självständigt arbete vilket medför att du måste ha drivkraften att leda dig själv. En annan del blir att arbeta i olika grupperingar/nätverk. Med uthållighet, kreativitet och ett strukturerat arbetssätt kommer du att bli en tillgång till NCC.  

 Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort kan vara vid något av våra kontor i Sverige. Resor inom Sverige kan förekomma.

NCC erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. NCC har kollektivavtal för alla medarbetare. Det ger en bra grundtrygghet och ett tydligt regelverk så att du vet vad som gäller för din anställning. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Läs mer om NCC:s förmåner: https://www.ncc.se/formaner

Kontakt och ansökan

Du är välkommen att kontakta Hållbarhetschef Elisabeth Schylander på tel. 076-496 22 39 alternativt HR Specialist Rekrytering Monica Klersén på tel.   070-653 90 49. Registrera din ansökan och CV nedan. Sista ansökningsdagen är den 13 juni 2023.

Välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.

 


Ansök här

Kontaktpersoner:

Monica Klersén
HR Specialist Rekrytering
070-653 90 49