Sista ansökningsdag: 2023-05-31 - Göteborg

Projektdirektör Stora Projekt NCC Building

Ansök här

Motiveras du av möjligheten att leda unika, stora och komplexa projekt och samtidigt få nyttja ditt tekniska kunnande? Som projektdirektör leder du en organisation som hanterar stora byggprojekt - en roll där du har helhetsperspektiv och samtidigt har ett starkt engagemang i den operativa framdriften.

Rollen som Projektdirektör

Som Projektdirektör leder du ett av våra större miljardprojekt där du är ytterst ansvarig för projektets ekonomi och framgång. Ditt uppdrag är att med hög kvalitet leda, driva och genomföra projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar.

Projektdirektörens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Hantera projekt och verksamhet

 • Ekonomi- och resultatansvar för projektet.
 • Säkerställa att framdrift sker på ett effektivt och lönsamt sätt.
 • Huvudansvar för styrning, kontroll och kvalitet av projektet samt säkerställa att arbetet under anbudsfasen förs över till projektet på bästa sätt.
 • Skapa goda relationer med beställare och övriga intressenter.
 • Säkerställa att arbetet sker i enlighet med NCC:s processer.
 • Arbetsmiljö- och miljöansvar.

Personal och deras utveckling

 • Säkerställa att arbetet bedrivs på ett säkert och sunt sätt.
 • Leda arbete med att skapa en enhetlig, effektiv och inkluderande kultur.
 • Personalansvar där du stöttar och coachar i produktions-, projekt- och ledarskapsfrågor.
 • Huvudansvar för den övergripande resursplaneringen (inkl. externa resurser) samt optimering av bemanningen i projektet.

Strategisk utveckling

 • Ansvar för projektets ledningsgruppsarbete.
 • Ansvar för det strategiska och långsiktiga arbetet.
 • Att genomföra projektet med fokus på affärsmässighet och helhetsperspektiv.
 • Att vara delaktig i att utveckla processer och rutiner.

Du ansvarar för att skapa en god kultur och teamkänsla samt en god arbetsmiljö och effektiva arbetsprocesser. Det är ditt ansvar att driva ledningsgruppens arbete och tillse att information- och kommunikationsvägar fungerar. Du ingår i divisionens ledningsgrupp och rapporterar till divisionschef.

Om Division Stora Projekt

Divisionen Stora Projekt utvecklar och leder komplexa byggprojekt. Inom divisionen finns erfarna projektdirektörer, projektchefer, specialister och andra nyckelkompetenser för att möta de krav som ställs på den här typen av projekt – från anbud till färdigt projekt.

Din profil

Du är en engagerad och strategisk ledare med akademisk bakgrund och har ett flertal år i ledande befattning med eget produktions-, ekonomi-, resultat- och personalansvar. Vi söker dig som har erfarenhet av att leda andra chefer och större organisationer med flera nivåer.

Rollen kräver en strategisk kompetens, ekonomiskt ansvar och förståelse för byggprojekt samt vilka parametrar som påverkar ett lönsamt projekt men kan även gå ner i detaljerna när så krävs för att förstå den dagliga verksamheten och utmaningarna. Du behöver mycket god förståelse för projektledning med förmåga att förstå samband mellan kalkyl, planering, ekonomistyrning, inköp, projektering och produktion. Som person är du relationsskapande med god förmåga att förstå och kommunicera framgångsrikt med olika intressenter. Utöver det har du en mycket god förmåga att styra, leda och engagera medarbetare mot uppsatta mål.  Din förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är god.

Ytterligare information

Tjänsten är på heltid, tills vidare vid Division Stora Projekt. Placeringsorten är flexibel, men du förväntas kunna resa i tjänsten.

Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Vi erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Kontakt och ansökan 

Vill du veta mer om tjänsten vänligen kontakta Gunnar Masthagen, divisionschef Stora Projekt Building på 0705-664347, eller HR Specialist Rekrytering Victoria Reeve, på telefonnummer 0790–787939.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Urval och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan, dock senast den 31 maj 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur, grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.


Ansök här

Kontaktpersoner:

Victoria Reeve
HR-Specialist Rekrytering
0790787939