Sista ansökningsdag: 2023-05-31 - Stockholm

Ledande Teknisk Specialist VDC

Ansök här

Vi söker nu en engagerad kollega som vill vara med och driva VDC utvecklingen inom Infrastructure tillsammans oss. NCC Infrastructure är en nordisk organisation specialiserad inom infrastruktur. PPD (Process and Production Development) är en stabsfunktion inom affärsområdet med specialister inom flera områden av Projektstyrning såsom kvalitetsstyrning, miljöstyrning, digitalisering och VDC, planering, kostnadsstyrning och projekteringsstyrning.

Rollen som Ledande Teknisk Specialist

Som ledande Teknisk Specialist kommer du arbeta med fokus på implementering av digitala arbetssätt och VDC genom att driva den digitala utvecklingen för projekt och kollegor inom Infrastructure. Här får du även möjlighet att delta vid utveckling av VDC för hela företaget.

NCC:s mål är att vara den ledande entreprenören inom VDC och digitalisering med en bred implementering och användning av VDC-stödda kärnprocesser.

VDC inom NCC innefattas av fyra hörnstenar vilka är: Collaboration, Process, Metrics & BIM

VDC inom Infrastructure idag

Huvudansvarsområdet kommer vara att stötta och leda de som arbetar med Virtual Design and Construction (VDC) i våra avdelningar att få i gång och förstärka VDC i våra olika projekt. Det innebär att hjälpa till i den löpande processen genom hela projektförfarandet med fokus på tillämpningar inom VDC.

VDC inom Infrastructure imorgon

Arbetet kommer också innebära deltagande i utvecklingsprojekt både inom affärsområdet Infrastructure samt tillsammans med NCC Group för att där kunna påverka morgondagens arbetssätt inom området.

I arbetet ingår även att orientera sig inom utvecklingen av VDC och digitalisering utanför företagets ramar och bidra till att höja kompetensen hos medarbetare genom kurser, workshops, seminarier och liknande.

 Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial relevant utbildning för tjänsten, så som byggnadsingenjör eller motsvarande. För att få bästa möjliga förutsättningar att lyckas i denna roll så ser vi gärna att du har 5 års erfarenhet av byggbranschen inklusive ett par års erfarenhet av tillämpande av VDC i bygg- eller anläggningsprojekt. Skulle du ha längre erfarenhet i byggbranschen eller Civilingenjörsutbildning ser vi detta som meriterande.

Det är viktigt att du är väl införstådd i BIM projektering, informationshantering i modell samt modellsamordning och vi ser gärna att du har kunskap om överordnade byggprocesser samt förhållande till produktionstekniska detaljfrågor.

Du är även väl införstådd i hur VDC kan användas i samspelet mellan projektering och utförande i produktion.

Din kunskap och förmåga att demonstrera och kommunicera fördelarna med VDC värderas högt och beroende på komplexitet i projekt och mottagare i projektorganisation behöver du kunna anpassa nivån till mottagaren varpå stor vikt läggs vid hög social kompetens.

Som person är du trygg i att leda andra i projekt och möten. Du är strukturerad, noggrann och en av dina viktigaste egenskaper är din förmåga att skapa och utveckla relationer samt gott samarbete. Eftersom detta är en nordisk roll som innebär resor inom Norden (dock främst inom Sverige) är det viktigt att du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

 Vi erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. NCC har kollektivavtal för alla medarbetare. Det ger en bra grundtrygghet och ett tydligt regelverk så att du vet vad som gäller för din anställning. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Ytterligare information

Platsen är flexibel och kan vara på något av NCC:s större kontor (Stockholm, Göteborg, Malmö). Resor i tjänsten förekommer. I linje med NCC:s säkerhetsåtagande kommer bakgrundskontroller att genomföras på samtliga slutkandidater som en del av anställningsprocessen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Kontakt och ansökan

Tycker du att tjänsten låter intressant så ansök senast 2023-05-31. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. För frågor når du Fanny Reinhardt Kånge, HR-specialist Rekrytering på 0762–827148 eller Niclas Marmborg, Specialistchef på 0765–216218

Varmt välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor!

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det gäller våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i nära samarbete mellan våra medarbetare, partners och kunder.

Hos oss är du en betydande medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för oss att forma en bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur som bygger på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och olika bakgrunder gör skillnad.

NCC - ett av Nordens ledande företag.

Vi avvisar respektfullt all korrespondens från rekryterare, annonsörer eller leverantörer av bemanningslösningar


Ansök här

Kontaktpersoner: