Sista ansökningsdag: 2023-04-22 - Uppsala

Projektinköpare NCC Building - Uppsala, Gävle/Dala

Ansök här

Stora delar av NCC:s omsättning kommer från inköp och därmed är rollen som projektinköpare en oerhört viktig funktion i våra projektteam. Här får du alla möjligheter att vara med och påverka resultatet genom att göra inköp som är bra för både NCC och våra kunder. Söker du en tjänst där du får vara en central del i att skapa förutsättningar för ett lönsamt byggprojekt och motiveras av att vara en del av en stor organisation med en stark gemensam målbild? Då ska du söka dig till rollen som Projektinköpare hos oss i Uppsala!  

Rollen som projektinköpare
Som projektinköpare är du den sammanhållande länken i allt som rör inköp i våra projekt och i din vardag är du involverad i ett eller flera av våra byggprojekt, beroende på dess omfattning. Du driver projektets inköpsfrågor genom anbudsprocessen, projekterings- och produktionsfasen. Du är en viktig del i projektteamet och leder samt ansvarar för inköpsplanering, förfrågningar, upphandlingar, förhandlingar samt tecknande av avtal.

Som stöd finns dina kollegor i avdelningens inköpsgrupp samt ett stort internt nätverk med experter inom bland annat juridik, miljö, energi och virtuellt byggande. För dig som inköpare har NCC dessutom ett välutvecklat inköpssystem i form av Inköpsportalen, som är ett fantastiskt verktyg i projektinköparens vardag.

Vi arbetar ofta i samverkan med våra kunder i ett tidigt skede och utformar projektet utifrån gemensamma målsättningar. Våra projekt är alltid unika vilket medför att dina inköp kommer att variera och du får använda din skicklighet i att ta fram nya tekniska och affärsmässiga lösningar.

Som projektinköpare hos oss får du många kontaktytor inom organisationen och du kommer bland annat ha ett nära samarbete med projektchef, platschef, arbetsledare, projekteringsledare och kalkylspecialist. En god samverkan med övriga medarbetare i projekten är en nyckelfråga för att vi ska bli framgångsrika, vilket ställer krav på god kommunikationsförmåga och samarbetsvilja.

Om Avdelning Building Uppsala, Gävle/Dala
Avdelning Uppsala, Gävle/Dala är en stark aktör på marknaden när det kommer till stora, komplexa byggprojekt. Hos oss får du en varierad vardag då vi inom vår geografi har en bred variation av byggprojekt, med allt från bostäder och kontor till skolor, badhus och sjukhus åt såväl privata som offentliga kunder. 

Din profil som Projektinköpare
För att lyckas i rollen som projektinköpare tror vi att du har flerårig erfarenhet av inköpsarbete och har i och med detta också vana av att självständigt förhandla och upprätthålla långsiktiga affärsrelationer.

Du har tidigare verkat inom byggbranschen och har förmågan att se och förstå hela värdekedjan från ett anbudsskede till produktion och slutligen genom överlämnande till kund.

Som person är du nyfiken, strukturerad och drivs av att skapa resultat i ditt arbete. Du trivs med att arbeta målinriktat inom givna ramar och arbetssätt, men tar initiativ och ett stort ansvar inom dessa ramar. Du är en lagspelare som har lätt för att utveckla och bibehålla goda relationer, såväl internt som externt.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning och som Projektinköpare utgår du från vårt Avdelningskontor i Uppsala. Du kommer dock, delar av din tid, vara på plats i våra byggprojekt för att främja ett nära samarbete med hela projektorganisationen. Som projektinköpare är du en del av vår specialistorganisation och du rapporterar till Gruppchef inköp.

Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

NCC erbjuder
Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Hos oss får du därför stora möjligheter att vara med och påverka, utvecklas och driva förändring i din vardag, då vi vill agera förebild och ligga i framkant inom branschen. Vi har kollektivavtal för alla medarbetare och erbjuder, utöver detta, dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner såsom försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Larsson, Specialistchef, på 072-735 13 13. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du Maria Sandström, HR Partner, på 079-072 86 59 eller maria.sandstrom@ncc.se .

Låter detta som ett intressant nästa steg för dig är du välkommen med din ansökan, genom att registrera ditt CV eller LinkedIn-profil. Sista ansökningsdag är 2023-04-22, men urval kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor  

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.


Ansök här

Kontaktpersoner: