Sista ansökningsdag: 2023-04-02 - Jönköping

Inköpschef Division Building Väst/Syd

Ansök här

Strateg med inköpsbakgrund

En ny spännande tjänst inom NCC Building där du har alla möjligheter att vara med och forma rollen. Du har det övergripande ansvaret för att inköpsarbetet inom divisionen fungerar på ett likvärdigt sätt, att vi hittar skalfördelar på både avdelning- och divisionsnivå samt att våra kunder och leverantörer är införstådda med vårt inköpsarbete så att vi tillsammans genomför lönsamma affärer.

NCC Building Sverige med tio avdelningar bygger både bostäder och kommersiella fastigheter. Inköpsavdelningen för Sverige har fördelat avdelningarna i två inköpsdivisioner där du har inköpsansvaret för division Väst/Syd med verksamhet i fem avdelningar.

Rollen som Divisionsinköpschef

Det finns idag en strategisk plan för hur vi ska arbete på ett mer likriktat sätt så din uppgift blir initialt att vara med och forma vårt nya arbetssätt och föra ut detta till våra avdelningar. Din huvuduppgift är dock att tillsammans med avdelningarna och inköpsorganisationen utveckla inköpsarbetet i såväl anbuds- och projekteringsfasen så som ute i produktion. Inköpsprocesserna behöver ses över och utvecklas likväl som våra avtal. Du förväntas även analysera dagens och framtidens materialförsörjning utifrån både produktsortiment som prisbild.

Som divisionsinköpare har du ett funktionsansvar för projektinköparna på dina fem avdelningar. Du leder och stöttar dem i frågor som bland annat rör leverantörsbedömningar, förhandlingar och kontraktssignering men har även till uppgift att utveckla dem i sitt inköpsarbete via utbildningar mm.  Du bjuder in till återkommande nätverksträffar där projektinköparna får möjlighet att utbyta erfarenhet med varandra eller har utbildningar gemensamt.

Du rapporterar till Per Lundström som är inköpschef för Building Sverige med 13 medarbete och ingår i hans ledningsgrupp.

Din profil

Du har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller ekonomi samt minst fem års erfarenhet av inköpsarbete, gärna på en strategisk nivå. En fördel om du har en bakgrund från entreprenadsidan. Du har dessutom goda kunskaper om processer och arbetat med olika verksamhetssystem.

Du gillar att arbeta på en strategisk nivå men kan även gå ner i detaljerna när så krävs för att förstå den dagliga verksamheten och utmaningarna. Eftersom du är affärsman gillar du att göra bra inköp och tycker därmed att det är viktigt att ständigt driva, utveckla och implementera strategier som gynnar våra affärer samt hur vi kan utveckla vårt samarbete med våra leverantörer. Du är en framgångsrik förhandlare som har ett långsiktigt perspektiv på inköpsarbetet. 

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta direkt och indirekt med många intressenter exempelvis våra projektinköpare, avdelningsledning, leverantörer och våra kunder. Detta kräver både intresse och lyhördhet för andras tankar men samtidigt en tydlighet med vad som förväntas av alla parter. En pedagogisk ådra skadar inte.

Du har god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

För att bli en del av oss vill vi att du kan ställa upp på våra värderingar och förstår vikten av att arbeta med inkludering och mångfald i organisationen.

Vi erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. Vi har kollektivavtal för alla medarbetare och för denna tjänst erbjuder vi 30 dagars semester, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, Rikskort samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid något av våra kontor i Göteborg, Malmö, Helsingborg och Jönköping. B-körkort är ett krav. För den här tjänsten genomför vi bakgrundskontroll i enligt med NCC:s säkerhetskultur.

Kontaktpersoner och ansökan

Kontakta gärna Per Lundström, Inköpschef, på tfn 070-359 94 87 eller HR-Specialist Monica Klersén på tfn 070-653 90 49. Sista ansökningsdagen är den 2 april 2023.

Välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor

På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar

 


Ansök här

Kontaktpersoner:

Monica Klersén
HR Specialist Rekrytering
070-653 90 49