Sista ansökningsdag: 2023-03-23 - Solna

Financial Controller

Är du redo för en ny utmaning och vill arbeta på ett välkänt bolag som är en av de ledande byggföretagen i Norden? Är du genuint intresserad av redovisning, analys och skulle vilja vara med på vår förändringsresa i syfte att utveckla- och förbättra våra finansiella processer? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Om tjänsten
NCC söker nu en engagerad financial controller till ett av våra två Reporting & Control (R&C) team inom NCC Business Services (NBS). NBS är en del av NCCs finans organisation och hanterar ekonomi/rapportering för de nordiska länderna inom NCC-koncernen. 

Teamet reporting & Control Industry och PD arbetar främst med affärsområdena Industry, Property Development (PD) och delar av supporting functions. Idag är vi 5 personer och ser fram emot att bli fler.

I din roll som financial controller kommer du framför allt arbeta med rapportering och bokslut för de länder vi är verksamma inom (Sverige, Norge, Danmark och Finland), men även vara en viktig del i arbetet att utveckla och förbättra arbetssätt och processer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar;

  • Månads och kvartalsbokslut 
  • Deklarationer och Årsbokslut
  • Delta i projekt för att utveckla processer och rutiner
  • Skatterapportering
  • Avstämning
  • Viss löpande redovisning
  • Skatteberäkningar 
  • Prognosberäkningar

Vem söker vi?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och har minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning eller från en roll som financial controller. Alternativt så arbetar du som revisionsmedarbetare på en av de större byråerna och vill ta nästa steg. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsekonomi. Du har en god systemvana och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Vi fäster en stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg med att jobba såväl självständigt som i team och har förmågan att växla mellan detaljer och att kunna se helheter. Det är viktigt att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en hög analytisk förmåga. Vidare så är du flexibel och vill gärna bidra i vårt pågående utvecklingsarbete då vi är på en spännande förändringsresa.

Du erbjuds
På NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att NCC har många nöjda och stolta medarbetare. Hos NCC är det du som påverkar din utveckling! NCC har kollektivavtal för alla medarbetare och erbjuder ett stort utbud av personalförmåner såsom arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, lunchförmån samt andra erbjudanden och rabatter via förmånsportalen Benify.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Solna där NCC har sina fina lokaler och erbjuder en aktivitetsbaserad arbetsplats med gratis gym och cykelgarage. I huset finns en fin lunchrestaurang samt en hel del andra i närområdet. Därtill erbjuder NCC möjligheten till ett hybridarbetssätt, med distansarbete 2 dagar/vecka.

Ansökan 
I denna rekrytering har NCC valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.  

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. 

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här 


Om NCC
NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

NBS (NCC Business Services) är ett Shared Service Center som levererar tjänster inom ekonomi för nordiska bolag inom NCC-koncernen. NBS har ca 110 medarbetare som arbetar i processorienterade team.


Kontaktpersoner: