Sista ansökningsdag: 2023-02-19 - Sundsvall

Projektinköpare Civil North

Ansök här

Senior projektinköpare med affären i fokus

Drivs du av att göra affärer och förstår vikten av väldokumenterade avtal? Ditt uppdrag är att skapa nära affärsrelationer med entreprenörer/leverantörer så att du kan förhandla fram och göra goda affärer. 

Avdelning Civil North har ca 450 anställda och verkar inom mark och anläggning, från design och konstruktion till produktion och underhåll inom infrastruktur, anläggningsarbeten samt service inom mark- och VA-arbeten. Vi finns på att antal orter ifrån Sundsvall upp till Kiruna.

Rollen som Projektinköpare

Som projektinköpare driver du projektets inköpsfrågor genom anbud, projektering och produktion. Du ansvarar för förfrågningar, anbudsutvärderingar, förhandlingar, tecknande av avtal samt uppföljningar. Dina inköp och affärsetik har stor påverkan på projektets resultat så ditt arbete är av stor vikt för såväl NCC som våra kunder.

Du driver flera projekt parallellt och köper in allt ifrån material till underentreprenörer. Detta gör du i nära samarbete med bland annat anbudsingenjör, projektchef, platschef, arbetsledare och projekteringsledare. Du kommer att driva flera projekt parallellt beroende på projektens omfattning.

Som stöd finns förutom dina kollegor i den lokala inköpsgruppen även kategoriinköp, internationella inköp & lead buyers. Dessutom finns ett stort internt nätverk med experter inom bland annat juridik, miljö och energi. NCC har dessutom branschens bäst utvecklade inköpssystem i form av Inköps-portalen som är ett fantastiskt verktyg i projektinköparens vardag.

Du rapporterar till gruppchefen för avdelningens inköpsorganisation. Idag är vi ett team av åtta inköpare som utgår från olika orter i norra Sverige och som har kontinuerliga möten och kommunikation där ni delar erfarenhet och kunskap.

Din Profil

Du har flerårig erfarenhet av inköpsarbete från byggbranschen eller har arbetat som platschef, projektchef, anbuds-, entreprenad- eller projektingenjör och har goda kunskaper i ekonomi och entreprenadjuridik exempelvis AB, ABT, AF, AMA.

Du har dessutom erfarenhet av större och förmodligen mer komplexa inköp eller så har du drivit motsvarande projekt ute i produktion och förstår hela värdekedjan från anbudsskede, produktion och slutligen överlämnandet till kund.

Du är en van förhandlare som förstår värdet av att båda parter ska vinna på affären. Nyfikenhet och att vara lösningsfokuserad leder dig oftast till ett bra resultat och därmed goda affärer.

Merparten av ditt arbete genomför du i samråd med dina kollegor men trivs även med att arbeta självständigt när så krävs. För att bli en del av oss vill vi att du kan ställa upp på våra värderingar och förstår vikten av att arbeta med inkludering och mångfald i organisationen.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad vid vårt kontor i Sundsvall alternativt annan ort efter överenskommelse. B-körkort är ett krav då en del resor inom avdelningen förekommer även om tjänsten främst utgår från det lokala kontoret. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna inköpschef Peter Andersson på 070-796 95 71 alt HR Specialist Monica Klersén på 070 - 653 90 49. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande dock senast den 19 februari 2023.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.  

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter och bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.   

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.

 

 

 


Ansök här

Kontaktpersoner:

Monica Klersén
HR Specialist Rekrytering
070-653 90 49