Sista ansökningsdag: 2023-05-30 - Gävle

Platschef till NCC Building Uppsala, Gävle/Dala

Ansök här

Nu har du möjlighet att bli en del av vårt team i ett stort, komplext och samhällsnyttigt projekt i vår region som drivs i samverkan. Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och behöver nu utöka vårt team i Gävleborg, för våra planerade projekt på Gävle sjukhus. Vill du vara med och bygga samt utveckla Gävleborg med oss på NCC och motiveras av att leda och driva byggprocessen mot gemensamma mål? Då kan du vara vår nästa Platschef!

Avdelning Uppsala, Gävle/Dala är en stark aktör på marknaden när det kommer till stora, komplexa byggprojekt såsom Agnes Kulturhus, Hus 60 inom Gävle sjukhus, Lugnets badhus, Nya Campus Borlänge samt Ångströmlaboratoriet. Hos oss får du en varierad vardag då vi inom vår geografi har en bred variation av byggprojekt, med allt från bostäder och kontor till skolor, badhus och sjukhus åt såväl privata som offentliga kunder.   

Rollen som Platschef

Som platschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp projektets genomförande avseende tid, kvalitet och ekonomi. Du leder och fördelar arbetet och ansvarar för att projektet drivs i linje med NCC:s riktlinjer och verksamhetssystem, mot projektets gemensamt uppsatta mål.

Till din hjälp har du ett team med bland annat arbetsledare, projektingenjör, projektinköpare, projektchef och yrkesmedarbetare och tillsammans skapar ni bästa möjliga förutsättningar för god arbetsmiljö, framdrift och ekonomi i projektet. En viktig del i detta är att säkerställa att det råder ordning och reda på din arbetsplats, då detta underlättar för att nå de högt ställda krav vi har på en säker arbetsmiljö. Hos oss har du bra verktyg och arbetssätt samt gott om kunskap och kompetens att tillgå inom organisationen, som stödjer dig i din roll.

I rollen som platschef får du stor nytta av dina ledaregenskaper då din uppgift är att skapa tydlighet utifrån mål och ansvarsfördelningar samt att engagera och motivera teamet i projektet. Du fungerar också som en viktig förebild när det gäller arbetsmiljö och våra värderingar; ärlighet, tillit och respekt.

Som platschef hos oss interagerar du med olika funktioner inom organisationen och det är av största vikt att du motiveras av att skapa en god dialog och en nära samverkan inom teamet och avdelningen. Vi har bland annat återkommande platschefsträffar för att främja erfarenhetsutbyte mellan dig och dina kollegor, där ni kan inspirera varandra i arbetet och till utveckling.

Din profil

För att lyckas i rollen som Platschef hos oss har du flera års tidigare erfarenhet av att driva stora- eller medelstora byggprojekt. Du har en byggteknisk utbildning eller har byggt upp motsvarande kompetens genom praktisk branscherfarenhet.

Rollen ställer höga krav på din förmåga att leda samt inspirera ditt team och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du är trygg i ledarrollen och har förmågan att få med dig medarbetare och kollegor på ett effektivt sätt mot gemensamma mål. Du kan vara tydlig i dina förväntningar och delegerar effektivt, men är samtidigt lyhörd och stöttande. En stor fördel för att lyckas är att du är lösningsorienterad, strukturerad och tydlig i din kommunikation. Vidare trivs du i en ansvarstagande roll och har förmågan att prioritera för att nå uppsatta mål.

Vi ser också att du har lätt för att bygga och bibehålla goda relationer och samarbeten, såväl internt som externt, och du lockas av möjligheten att vara med och utveckla en lärande organisation där både individer och vi som avdelningen fortsätter att utvecklas.  

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och ditt primära arbetsområde är Gävleborg, där vi har vårt kontor i Gävle. Som platschef rapporterar du till vår projektchef. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Kontakt och ansökan

Vill du bli en del av NCC och tycker att tjänsten låter intressant? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, antingen genom att du registrerar ditt CV eller LinkedInprofil. Sista ansökningsdag är 2023-05-30, men urval kan komma att ske löpande.

Har du ytterligare frågor om tjänsten når du Andreas Svensson, Projektchef, på 076-495 51 18. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du Maria Sandström, HR Partner, på 079-072 86 59.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.


Ansök här

Kontaktpersoner: