Bolagsjurist med IT-inriktning

Sista ansökningsdag: 2022-12-18 - Solna

Ansök här

Vi söker dig som vill arbeta som bolagsjurist på NCC Finance and IT. Tjänsten som bolagsjurist på NCC Finance and IT erbjuder en stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Som stöd åt IT-funktionen kommer du att arbeta nära verksamheten, våra IT-projekt och leveranser med juridiskt stöd i avtals- och it-rätt.

NCC:s gruppfunktion Finance and IT leder NCC:s strategiutveckling och större gruppgemensamma förändringsprogram. Finance and IT driver också forskning och innovation och är NCC:s utvecklings- och leveransfunktion för IT och verksamhetsutveckling. Finance and IT med sina 150+ medarbetare, har ett tydligt uppdrag att bygga en bas utifrån vilken NCC kan leverera värde och ta tillvara skalfördelar. Vi uppnår detta genom att skapa smarta och flexibla plattformar baserade på verksamhetens behov. På så sätt stärker vi NCC:s förmåga att anpassa sig och förändras i en alltmer konkurrensutsatt omvärld.

Rollen som bolagsjurist med IT-inriktning

Tillsammans med Finance och IT:s IT-funktioner, IT- inköpsansvariga och serviceägare kommer du att arbeta inom ansvarsområdet IT. Du kommer bland annat att upprätta, granska och förhandla många olika typer av IT-avtal. Du kommer också att ge rådgivning i IT-relaterade projekt, både komplexa och affärskritiska, vilket kräver förmåga att förstå de tekniska sammanhangen och hitta lösningar som verksamheten kan leva med långsiktigt.

Juristfunktionen på NCC ansvarar även för att ta fram och genomföra relevanta utbildningar inom avtals- och IT-rätt för kollegor inom NCC samt aktivt arbeta med att utveckla och hålla avtalsmallar och övriga relevanta dokument uppdaterade och relevanta.

Du arbetar med olika kollegor inom verksamheten och har totalt ca 20 juristkollegor inom NCC i Sverige.

Din profil

Vi söker dig med juristutbildning som har minst 3 års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete i ett större företag eller på advokatbyrå, främst med IT-rätt och kommersiella avtal med fokus på SaaS-avtal.

Meriterade förmågor:

Erfarenhet av att teckna olika typer av avtal såsom cloud service-avtal, avtal rörande SaaS och PaaS, tjänste- och licensavtal, systemutvecklingsavtal, IT-konsultavtal, pilotavtal, outsourcingavtal, IT-projektavtal etc.

Erfarenhet av arbete med IPR och Licensering.

Du behöver även ha kunskap och erfarenhet inom dataskydd och GDPR inklusive personuppgiftsbiträdesavtal. 

NCC är ett nordiskt bolag och avtal skrivs på engelska vilket kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker en person med förhandlingsvana och ett genuint affärsintresse som vill arbeta proaktivt nära verksamheten i en rådgivande och relationsskapande funktion. Du trivs med att arbeta självständigt och hantera en stor variation av frågor inom olika områden där du blir en integrerad del i affärsprocesserna. Du har förmågan att på ett pragmatiskt sätt bistå med rådgivning som är effektiv, och praktiskt användbar.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på NCC:s nya kontor i Solna i Stockholm och resor inom Norden kan förekomma. I den här rollen rapporterar du till CIO.

I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Österman de Wall på telefon 079-078 72 10. Vi tillämpar löpande urval. Därav kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2022-12.18.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.


Ansök här

Kontaktpersoner: