Sista ansökningsdag: 2023-01-15 - Göteborg

Ansök här

Nu erbjuder vi dig som har en examen inom bygg- eller anläggning en fantastisk möjlighet att bli Trainee hos oss på Hercules Grundläggning. Du blir en del i NCC:s väletablerade Traineeprogram samtidigt som du utför sitt vardagliga arbete hos oss. Ta chansen att få bästa möjliga starten på din karriär samtidigt som bygger ett starkt nätverk och skaffar vänner för livet!

Hercules Grundläggning är ett av Nordens ledande grundläggningsföretag som ägs av NCC-koncernen. Med hjälp av metoder som pålning, stödkonstruktioner och grundförstärkning hjälper vi våra kunder med att lägga grunden till framtidens byggnader och anläggningar. Vår marknad finns i hela Sverige och för att säkerställa gedigen kvalitet och effektiv produktion i alla led, producerar vi betongpålar i egen regi. Denna Traineetjänst är med placering i Göteborg eller Södra Sverige. 

Rollen som Trainee

Traineeprogrammen startar sommaren 2023 med en gemensam uppstartsträff tillsammans med de andra Traineerna, på huvudkontoret i Stockholm. NCC har två Traineeprogram, Master Trainee Program (MTP) och Kandidat Trainee Program (KTP). Genom båda programmen ges du möjligheten att testa olika roller/arbetsuppgifter. På Hercules Grundläggning innebär detta att du får testa på hur det är att arbeta inom t ex inköp, kalkyl, fabrik, teknik och produktion. Du kommer få gott om tid att lära dig hur vi planerar och genomför våra grundläggningsprojekt som också har nära koppling till våra pålfabriker och geotekniska specialister. Denna tjänst är placerad i Göteborg men rotationer kan förekomma även i södra Svergie därför är det bra om du är flexibel med arbetsort under vissa perioder.  

Tillsammans med din nya chef sätter ni en utvecklingsplan som baseras på dina intressen kombinerat med behoven inom verksamheten. Du deltar samtidigt i nationella träffar och utbildningar inom bland annat ledarskap och entreprenadjuridik tillsammans med övriga deltagare i programmen. När Traineeprogrammen avslutas påbörjas ett mentorprogram som pågår i ett år. Genom månadsvisa möten får du därmed ytterligare möjlighet att utveckla dig själv tillsammans med din mentor.

När du skickar in din ansökan till oss frågar vi dig om utbildningsbakgrund eftersom det är avgörande för vilket program du hamnar inom.

MTP är ett 18 månader långt program som riktar sig till dig som är civilingenjör med studieinriktning Väg och Vatten, Samhällsbyggnad, Lantmäteri eller Industriell ekonomi.

KTP är ett 12 månader långt program som riktar sig till dig som läst inriktning bygg och anläggning (120 eller 180hp) från yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Vid programmens start är det viktigt att du har en examen och max två års arbetslivserfarenhet efter studierna. Traineetjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Efter programmet styr dina intresseområden och verksamhetens behov om du går in i en arbetsledande roll eller en specialistbefattning inom Hercules Grundläggning.

Ansökningsprocessen

Under hösten och våren besöker vi olika arbetsmarknadsdagar i hela Sverige, för att träffa dig och berätta mer om våra initiativ riktade till dig som studerar eller är i början av din karriär. Vilka arbetsmarknadsdagar vi besöker kan se på NCC:s studentsida.

Rekryteringsprocessen inom Traineeprogrammet består av flera urvalsmoment där vi i första hand genomför arbetspsykologiska tester följt av videointervjuer. Därefter följer intervju, referenstagning och bakgrundskontroll. När du skickar in din ansökan svarar du på några urvalsfrågor samt registrerar CV, personligt brev och betyg på hittills avslutade kurser. När du skickar in din ansökan får du ett bekräftelsemail, innehållandes länk till testerna, skickat till dig. Testerna distribueras av vår samarbetspartner Talogy och avser att kartlägga delar av din personlighet och dina färdigheter. Observera att mailet kan hamna i skräpkorgen. Om svårigheter uppstår vid ifyllandet kontaktar du support@cubiks.com eller sverige@talogy.com för hjälp. 

Sista ansökningsdatum är den 15 januari och sista datum för att ha genomfört testerna är 22 januari 2023. I slutet av mars får du besked om du blivit antagen.

Välkommen med din ansökan!


Ansök här

Kontaktpersoner:

Hanna Liedberg
HR Hercules

student@ncc.se

Marie Boqvist


marie.boqvist@hercules.se