Sista ansökningsdag: 2023-01-15 -

Ansök här

Är du nyfiken på byggbranschen och vill ha en individanpassad roll när du ska starta din karriär efter studierna? Då är NCC Master Trainee Program något för dig! Genom programmet får du chansen att förvärva kunskaper och erfarenheter från olika delar av NCC:s verksamhet samtidigt som du bygger ett starkt nätverk och skaffar vänner för livet.

NCC Master Traineeprogram (MTP) är uppbyggt efter en rotationsmodell där du under dina 18 månader som Trainee arbetar i varierade roller inom olika delar av organisationen. Din kompetens, dina erfarenheter och intresseområden tillsammans med NCC:s framtida behov ligger till grund för din Traineetid. Med din blivande chef upprättar du därför en individuell utvecklingsplan vid programmets start. Efter programmet styr dina intresseområden och verksamhetens behov om du går in i en ledande roll eller specialistbefattning.

Oavsett var inom NCC du startar din Traineetjänst är målet att du ska lära känna företaget, våra värderingar och dina Traineekollegor. Vi startar därför upp med en nationell träff vid programmets start i september 2023. Utöver dina rotationer har du flera nationella träffar med dina Traineekollegor och utbildningsblock inom bland annat ledarskap, strategiarbete samt presentationsteknik. När programmet avslutas påbörjas ett mentorsprogram som pågår i ett år. Du tilldelas en mentor från NCC och genom månadsvisa möten får du därmed ytterligare möjlighet utvecklas och utveckla tillsammans!

Är du vår nästa Trainee?

Målet med programmet är att ge dig de bästa förutsättningarna för att sedan kunna gå in i en befattning som ledare eller specialist. MTP riktar sig till dig som är civilingenjör med studieinriktning Väg och Vatten, Samhällsbyggnad eller Industriell ekonomi. Du tar antingen din examen under vårterminen 2023 eller har högst två års kvalificerad arbetslivserfarenhet efter avslutad civilingenjörsutbildning. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Din placering beror på din anställningsort och affärsområde.

Ansökningsprocessen

Under hösten och våren besöker vi olika arbetsmarknadsdagar i hela Sverige, för att träffa dig och berätta mer om våra initiativ riktade till dig som studerar eller är i början av din karriär. Vilka arbetsmarknadsdagar vi besöker kan se på NCC:s studentsida.

Rekryteringsprocessen inom Traineeprogrammet består av flera urvalsmoment där vi i första hand genomför arbetspsykologiska tester följt av videointervjuer. Därefter följer intervju, referenstagning och bakgrundskontroll. När du skickar in din ansökan svarar du på några urvalsfrågor samt registrerar CV, personligt brev och betyg på hittills avslutade kurser. Om du uppfyller de grundläggande kvalifikationerna får du ett bekräftelsemail, innehållandes länk till testerna, skickat till dig. Testerna distribueras av vår samarbetspartner Talogy och avser att kartlägga delar av din personlighet och dina färdigheter. Observera att mailet kan hamna i skräpkorgen. Om svårigheter uppstår vid ifyllandet kontaktar du support@cubiks.com eller sverige@talogy.com för hjälp. 

Sista ansökningsdatum är den 15 januari och sista datum för att ha genomfört testerna är 22 januari 2023. I slutet av mars får du besked om du blivit antagen.

Vilket affärsområde inom NCC?

Vid ansökan anger du vilket affärsområde du är intresserad av att bli anställd inom. Här kan du läsa mer om våra affärsområden och vilka som i första hand tar emot Traineer inom MTP i år. Det är viktigt att ta detta i beaktning när du väljer vilket län du vill bli placerad inom bland urvalsfrågorna. 

NCC Building Affärsområde NCC Building är en nordisk organisation specialiserad på byggande av bostäder, kontor, offentliga lokaler samt renovering. Med hög kompetens inom hållbarhet, digitalisering och partnering utvecklar NCC Building projekt tillsammans med kunder i tidiga skeden. I år kommer följande regioner inom Building ta emot Traineer: Syd, Sydväst, Väst (Göteborg med omnejd), Stockholm Hus. 

NCC Infrastructure Affärsområde NCC Infrastructure levererar hela infrastrukturprojekt – från design och konstruktion till produktion och service. Affärsområdet har idag en stark position i Sverige och arbetar över hela Norden. De bygger och utvecklar framtidens miljö för arbete, boende och infrastruktur och utför olika typer av koncept och service inom mark- och anläggningsarbeten. I år kommer region Infrastructure Väst (Göteborg med omnejd), ta emot Traineer.

Purchasing är en funktion med 300 professionella inköpare, och är en integrerad business partner på alla nivåer i företaget, i alla länder där NCC verkar. Vi vill dra fördelar av bolagets storlek för att utveckla konkurrenskraftiga leverantörer och skapa värde för våra kunder genom hela byggprocessen. Inom Purchasing arbetar vi med allt ifrån leverantörsutveckling och förhandling av ramavtal, till upphandling av komplexa internationella inköp och dagliga operativa avrop. Som Trainee får du en unik inblick i både operativt och strategiskt inköp, och får möjlighet att skapa ett brett nätverk inom NCC över hela Norden. Blir du Trainee hos oss är det viktigt att du även behärskar engelska i tal och skrift eftersom vi är en nordisk organisation med engelska som arbetsspråk.


Vid frågor kontaktas HR på lokal ort eller student@ncc.se.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansök här

Kontaktpersoner:

Hanna Liedberg


student@ncc.se