Projektstyrningsspecialist Building Sydost

Sista ansökningsdag: 2022-09-19 - Jönköping

Ansök här

Vårt mål är att vi ska ha branschens mest tillförlitliga projektstyrning.

Som Projektstyrningsspecialist skapar du engagemang kring frågor gällande kostnadsstyrning och planering. Vi söker dig som drivs av att utveckla och stötta kollegor i byggprojektens alla faser. Du har lätt för och trivs med att bygga relationer då din uppgift är att coacha dina kollegor inom avdelningen till att öka sin kunskap inom projektstyrning föra att själva ta ägandeskapet över planerings-processen.

Avdelning NCC Building Sydost bedriver entreprenadverksamhet i Skaraborgs- Jönköpings- Blekinge- och Kalmar län. Vi är ca 250 engagerade medarbetare som bygger och renoverar allt ifrån kommersiella byggnader och sjukhus till skolor och bostäder.

Dina kollegor inom gruppen du tillhör består utav kalkylspecialister, VDC-ledare, projektstyrningsspecialister och KM-ingenjörer vilka är fördelade på olika orter inom avdelningen.

Rollen som projektstyrningsspecialist

Som projektstyrningsspecialist utgår du från två olika fokusområden där det ena är kalkyler och kostnadsstyrning medan den andra är planering och logistik. Detta gör att du har ett brett spektrum på dagliga arbetsuppgifter och behöver ha en stor förståelse för hur ett projekts olika delar påverkar varandra.

Med utgångspunkt från kalkyler och kostnadsstyrning är dina huvudsakliga arbetsuppgifter kostnadsstyrning, riskhantering och prognosarbete. Du tar tillsammans med kalkylspecialist och projektorganisation fram optimal struktur på kostnadskalkyler för att nå en effektiv kalkylprocess likväl som en lättavstämd kalkyl i produktionsfasen. Du jobbar även proaktiv med utbildning i verktyg och arbetssätt för att utveckla vår avdelning inom kostnadsstyrning.

Med utgångspunkt från planering och logistik är din huvuduppgift att stödja alla projekt inför projektstart och löpande under projektets gång. Det innebär att du stöttar projekten utifrån NCC:s och avdelningens arbetssätt kring planering, hjälper till med att ta fram tidplaner men främst stöttar projekten i arbetsmetodiken kring hur vi stämmer av, analyserar och sätter in korrigerande åtgärder. Du stöttar även projekten i vårt planeringsverktyg, Powerproject

Du ingår i ett nätverk med andra projektstyrningsspecialister i Sverige där ni arbetar proaktiv med utbildning i verktyg och arbetssätt för att utveckla avdelningarna och sedermera för du ner kunskapen till din avdelning.

Din Profil

  • Byggteknisk utbildning med erfarenhet av att planera byggproduktion.
  • Du har förmodligen en bakgrund som planerare, kalkylspecialist, platschef, projektledare eller annan liknande roll.
  • Goda kunskaper av entreprenadjuridik.
  • Meriterande om du behärskar Asta Powerproject som planeringsverktyg.
  • Erfarenhet från att i tidigare roller hanterat stora kostnadsvolymer där du fått en tydlig bild av vikten med god struktur.
  • Hög digital mognad eller ha viljan att få det.
  • Stimuleras av att stötta och utveckla kollegor.
  • Trivs med att arbeta självständigt och uppsökande mot våra projekt.
  • Ser möjligheter och finner lösningar samt förstår effekter av olika metodval.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med företrädelsevis placering på vårt kontor i Jönköping men det finns möjlighet att utgå från vårt kontor i Skövde, Kalmar eller Karlskrona. Körkort och tillgång till bil erfordras. Tjänsten är tillgänglig snarast. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna Gruppchef Tommy Mossberg tfn 076-521 63 97 alternativt HR Specialist Rekrytering Monica Klersén, 070-653 90 49, för ytterligare information. Registrera din ansökan och ditt CV nedan. Urval sker löpande dock senast den 19 september. Vi har semester v 29 – 32. Du är välkommen att höra av dig efter den 14 augusti.

Välkommen med din ansökan och vi önskar dig en fin sommar!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.  

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.

 


Ansök här

Kontaktpersoner: