Financial Advisor, NCC Structured Finance

Sista ansökningsdag: 2022-08-16 - Solna

Ansök här

Har du en bakgrund inom finansiering & risk och är intresserad av att stötta affärsverksamheten i frågor rörande finansiering och finansiella risker i ett av norra Europas ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag? 

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling!  

Rollen som Financial Advisor Structured Finance

I rollen som Financial Advisor inom Structured Finance ger du stöd till affären i frågor gällande finansiell risk, säkerheter, garantier, finansiering, leasing och trade finance och bidrar till att NCCs finansiella risker hanteras och begränsas. 

Du bidrar självständigt med stöd i projektfinansieringsupplägg, finansiell analys och rådgivning avseende motparter samt leasinglösningar och biträder projektansvarig affärsenhet i förhandlingar. 

Du ansvarar för att strukturera, upphandla samt hantera garantier och säkerheter inför anbud och stora projekt inklusive Joint Ventures/konsortier. Du jobbar även för att på ett effektivt sätt använda egen kapacitet i form av moderbolagsborgen. 

I rollen hanterar du många kontaktytor både internt och externt, du bygger relationer med finansiella motparter och förhandlar avtal och villkor för NCCs räkning. Du rapporterar till Head of Structured Finance. 

NCCs nordiska och komplexa verksamhet ger dig möjlighet att ytterligare fördjupa och bredda din kompetens inom finansiering, säkerheter och garantier ur ett byggindustriföretags perspektiv. Du är del av ett kompetent team, men driver självständigt frågor inom området. 

Din profil

För att axla den här rollen på bästa sätt, ser vi att du har högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi, juridik eller motsvarande. Du har erfarenhet inom finansiering t ex inom structured finance, trade finance, project finance, leasing eller säkerheter. Du har även erfarenhet av finansiell-/kreditanalys.  

Du är affärsorienterad, ansvarstagande, nyfiken och arbetar gärna och effektivt tillsammans med andra.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på NCC:s huvudkontor i Solna. I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater.  

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna Martin Hecht, Head of Structured Finance, 070-558 57 21 eller Karin Österman de Wall, HR-specialist Rekrytering, 079-078 72 10. efter den 15/8. Skicka in ditt CV och brev senast den 2022-08-16. Urval och intervjuer sker tidigast vecka 33 efter ansökningstidens utgång. 

Om NCC

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.  

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.  

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 


Ansök här

Kontaktpersoner: