Hållbarhetsspecialist - Miljöcertifiering

Sista ansökningsdag: 2022-08-28 - Solna

Ansök här

Som ett av Sveriges ledande byggföretag har vi ett stort ansvar, men också möjligheter att skapa förändringar i hur vi bygger mer klimatsmart för en mer hållbar framtid. För att nå våra hållbarhetsmål behöver vi förstärka enheten Hållbarhet i Solna med ytterligare hållbarhetsspecialister inom miljöcertifiering.

På enheten Hållbarhet är vi totalt i Sverige drygt 40 hållbarhetsspecialister, varav ungefär hälften är placerade i Solna. Vi arbetar med frågor som rör miljö, klimat, energi, byggnadsfysik, social hållbarhet och landskapsarkitektur och stöttar NCC:s projekt över hela landet.

Vår verksamhet fokuserar på stöd i samtliga skeden av byggprocessen. Allt från tidiga skeden till projektering, produktion och arbete i byggnadernas driftsfas. Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med en stark lärandekultur vilket är starkt bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare.

Rollen som hållbarhetsspecialist

Din uppgift blir att driva egna hållbarhetsuppdrag och samarbeta med andra för att uppnå rätt resultat i projekten. Primärt kommer du att fokusera på arbete med miljöcertifiering av byggnader, med tyngdpunkt på samordning inom certifieringssystemen Miljöbyggnad, Svanen och/eller BREEAM-SE.

Du kommer att jobba i ett entreprenörföretag där närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter.

Din profil

Du har en utbildning som är relevant för rollen och gärna 2-3 års erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor inom t.ex.  fastighets- eller byggbranschen. Vi ser positivt på om du har tidigare erfarenhet som konsult.

Det är meriterande om du har arbetat med miljöcertifieringssystemen Svanen och/eller Miljöbyggnad. Har du dessutom erfarenhet av andra certifieringssystem, exempelvis BREEAM-SE eller NollCO2 är det extra meriterande.

Du har förmåga att planera, driva och administrera ditt arbete och vi ser positivt på att du har erfarenhet som uppdragsledare. Du trivs med att genomföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt. För att lyckas i rollen är du självgående, utåtriktad, flexibel och skicklig på att kommunicera.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s kontor i Solna. Resor i tjänsten kan förekomma. 

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Specialistchef Peter Sundqvist, 0702-26 72 35 efter den 15/8. Skicka in ditt CV och brev senast den 2022-08-28. Urval och intervjuer sker tidigast vecka 34. 

Välkommen med din ansökan!

Om oss 

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.  

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.  

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater.  

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar. 

 

 


Ansök här

Kontaktpersoner: