Miljösamordnare till Västlänken, Korsvägen

Sista ansökningsdag: 2022-06-12 - Göteborg

Ansök här

Vill du jobba internationellt men trivs bättre på hemmaplan? Vi söker nu ytterligare en Miljösamordnare för projektorganisation Västlänken/Korsvägen där uppdraget omfattar en pendeltågstation under jord samt cirka 3,2 kilometer tågtunnel. Du kommer att vara en del av ett team där vi utmanar oss själva för att leverera de bästa hållbara lösningarna i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Som vår projektchef säger är det här ett ”once in a lifetime projekt. Att bygga Korsvägen är ett unikt projekt i Sverige som görs i Göteborgs innerstad där vi möts av alla utmaningar som man kan stöta på i ett projekt på relativt kort tid som är miljömässigt rätt, hållbart och viktigt för Göteborgs framtid".

Rollen som Miljösamordnare

Som en av tre miljösamordnare arbetar du i nära samarbete med projektets miljöchef och fungerar som miljöstöd/rådgivande funktion till projektets produktionspersonal och inköpsorganisation. Du styr in och följer upp att arbeten utförs enligt gällande krav med avseende på miljöhänsyn och du håller dig kontinuerligt uppdaterad om vad som är på gång i projektet för att kunna ha framförhållning i arbetet samt driva frågor inom ditt område.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Aktivt delta i möten, revisioner och miljöronder
 • Planering och genomförande av utbildningsinsatser
 • Sammanställning av miljödata för rapportering både internt och till projektets beställare
 • Fältarbete med provtagning av vatten och jord
 • Uppföljning av tillbud och avvikelser
 • Tjänsten kan även omfatta hantering av projektets bullerfrågor

Din Profil

Vi söker dig som har minst grundläggande akademisk utbildning inom miljöområdet och vill arbeta systematiskt med miljöfrågor inom området anläggning. Det är av stor vikt att du tycker om att arbeta operativt då du kommer att arbeta nära produktion ute på projektet. Tidigare erfarenhet från anläggningsbranschen och miljösamordning är starkt meriterande.  

Följande egenskaper och förmågor är värdefulla för att lyckas och trivas i rollen:

 • Kommunikation och samarbete:
  • God kommunikationsförmåga – dina kontaktytor är både kollegor i projektet, WLC’s underentreprenörer och vår beställare
  • Förmåga att skapa förståelse och intresse för miljöfrågorna
  • God samarbetsförmåga samt att utveckla och underhålla goda relationer
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska samt har god datavana.
 • Planering och genomförande:
  • Vilja att vara självgående och drivande inom ditt ansvarsområde
  • Drivkraft att lära och utvecklas
  • Strukturerat arbetssätt och samtidigt förmåga att anpassa arbetet beroende på situation
  • Orädd i att driva frågor och bekväm med att ställa krav och att följa upp 

Ytterligare information

Placering är på projektet Korsvägen i centrala Göteborg och du rapporterar närmast till Miljöchef.

Kontakt och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gunilla Glännå, rekrytering, gunilla.glanna@ncc.se eller 0790-788 170. Urval och tillsättning sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-06-12. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans
Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.


Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.


Ansök här

Kontaktpersoner: