Gruppchef Hållbarhet - Miljö

Sista ansökningsdag: 2022-05-29 - Solna

Ansök här

En roll för dig som vill utveckla människor och verksamheter.

På NCC är vi djärva nog att tro att vi faktiskt kan förändra världen till något bättre. Vi älskar att se människor växa och tror att det sker bäst i en vänlig och stöttande miljö.

Har du mångårig erfarenhet av hållbarhetsarbete i byggbranschen? Då är du kanske den vi söker.

NCC Teknik och Hållbarhet är en specialistenhet inom NCC med ca 110 anställda som arbetar med energiberäkningar, klimatberäkningar, miljöcertifieringar, fuktfrågor, materialfrågor, landskapsarkitektur, FoU-projekt, konstruktion och installation m.m. Enheten arbetar huvudsakligen med NCC och för NCC:s kunder. Arbetsinsatserna inrymmer generellt utvecklingsarbete inom NCC samt projektinsatser från tidigt skede till slutförande. Inom Hållbarhet är vi idag 45 specialister fördelade på fem grupper.

 

Rollen som Gruppchef Hållbarhet - Miljö

Som gruppchef har du personalansvar, arbetar operativt som specialist i NCC:s projekt, utvecklar enhetens verksamhet och tillhör enhetens ledningsgrupp.

Din viktigaste uppgift är att ge medarbetarna bästa möjliga förutsättningar att nå ut med sin kunskap och kompetens till NCC:s projekt genom nära dialog med våra uppdragsgivare. I rollen ingår ansvar för resursplanering samt för att det finns struktur och en övergripande plan för gruppens arbete.

Andra arbetsuppgifter är att skapa och bibehålla goda relationer med nyckelpersoner inom NCC:s organisationer, arbeta med rekrytering samt att vara hållbarhetsspecialist inom ditt eget kompetensområde. Du har en viktig roll i att driva och utveckla NCC:s hållbarhetsarbete.

Gruppen består idag av 9 specialister inom hållbarhets- och klimatfrågor, miljöcertifiering av byggnader och landskapsarkitektur.

 

Din profil

För att nå framgång i rollen ser vi att du har en högskole- eller universitetsutbildning inom hållbarhet eller byggteknik och flera års erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor inom byggbranschen.

Som person är det viktigt att du har hög social kompetens och är engagerad i medarbetarnas, gruppens och enhetens arbete. Du är inlyssnande och lyhörd för medarbetarnas arbetssituation och utmaningar. Öppenhet för nya idéer, mod att driva igenom nya arbetssätt med NCC:s affär i fokus och förmedla detta till medarbetarna är viktiga egenskaper. Du förstår hur gruppens arbete bidrar till NCC:s affär och kan stötta medarbetarna i att leverera efter det. För att lyckas i rollen behöver du vara tydlig, ansvarsfull och prestigelös vilket märks genom din förmåga att lyfta fram medarbetare och ta ett steg tillbaka när det krävs.

Vårt koncernspråk är engelska så vi förväntar oss att du behärskar det, liksom - självklart svenska i både tal och skrift.

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCCs kontor i Solna men innefattar delvis resor inom hela Sverige. I rollen rapporterar du till Specialistchef Hållbarhet, Peter Sundqvist.

I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater.

 

Kontakt och ansökan

Har du frågor runt rollen kontaktar du Specialistchef Peter Sundqvist 070–226 72 35 . Frågor runt rekryteringsprocessen ställer du till Karin Österman de Wall 079-078 72 10. Vi hoppas vi har fångat ditt intresse. Vi tillämpar löpande urval. Därav kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2022-05-29.

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.


Ansök här

Kontaktpersoner: