Inköpare Infrastructure Civil Se North

Sista ansökningsdag: 2022-06-05 -

Ansök här

Drivs du av att göra affärer och förstår vikten av väldokumenterade avtal? Som inköpare hos oss på NCC är ditt uppdrag att skapa nära affärsrelationer med entreprenörer/leverantörer så att du kan förhandla fram och göra goda affärer.

Avdelning Civil SE North bygger och renoverar infrastruktur. Arbetet täcker hela kedjan, från design och konstruktion till produktion och underhåll inom infrastruktur, anläggningsarbeten och service inom mark- och VA-arbeten mm. Avdelningen omsätter ca 1,7 miljarder kronor och vi är ca 400 medarbetare. Vi är uppdelade i sju produktionsområden samt en specialistverksamhet till vilken du kommer att ingå.

Rollen som Projektinköpare

Som Projektinköpare driver du projektets inköpsfrågor genom anbud, projektering och produktion. Du ansvarar för förfrågningar, anbudsutvärderingar, förhandlingar, tecknande av avtal samt uppföljningar. Här får du alla möjligheter att vara med och påverka företagets resultat genom att göra inköp som är bra för både NCC och våra kunder. I rollen kommer du därmed att få ett stort ansvar vilket kräver hög affärsetik.

Som stöd finns förutom dina kollegor i den lokala inköpsgruppen även kategoriinköp, internationella inköp & lead buyers. Dessutom finns ett stort internt nätverk med experter inom bland annat juridik, miljö och energi. För dig som inköpare har NCC dessutom branschens bäst utvecklade inköpssystem i form av Inköpsportalen som är ett fantastiskt verktyg i projektinköparens vardag.

Du kommer att arbeta med allt ifrån inköp av material och underentreprenörer och ha ett nära samarbete med bland annat anbudsingenjör, projektchef, platschef, arbetsledare, projekteringsledare mm. Du kommer att driva flera projekt parallellt beroende på projektens omfattning.

Du kommer att ingå i avdelningens inköpsorganisation där vi gemensamt driver inköpsarbetet utifrån koncernens riktlinjer och du rapporterar till gruppchefen för inköpsorganisationen på avdelningen. Idag är vi ett team av nio inköpare som utgår från olika orter i norra Sverige.

Din Profil

Flerårig erfarenhet av inköpsarbete från byggbranschen alternativt arbetat som platschef, projektchef, anbuds-, entreprenad- eller projektingenjör och har goda kunskaper av entreprenadjuridik d v s AB, ABT, AF, AMA. Du behärskar dessutom svenska och engelska i tal och skrift samt är van att arbeta med digitala verktyg.

Du har drivit olika komplexa inköp och har i och med detta också vana av att förhandla och upprätthålla långsiktiga och goda affärsrelationer. Du har förmågan att se och förstå hela värdekedjan från anbudsskede till produktion och slutligen överlämnande till kund.

Som person är du nyfiken och trivs med att arbeta resultatinriktat, ser möjligheter och finner lösningar samt förstår effekter av olika metodval. Du är både en lagspelare men kan även arbeta självständigt. Våra värderingar Ärlighet, Tillit och Respekt genomsyrar vårt arbete och organisation och för att vara en del av oss står du bakom dessa.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad vid vårt kontor i Sundsvall alternativt annan ort efter överenskommelse. B-körkort är ett krav då en del resor inom avdelningen förekommer även om tjänsten främst utgår från det lokala kontoret. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna inköpschef Peter Andersson på 070-796 95 71 om du har frågor om tjänsten

eller HR Partner Lisen Hagberg på 079-065 93 35 om du har frågor om rekryteringsprocessen.

Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande dock senast.

Välkommen med din ansökan!

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.   

Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter och bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.   

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.  

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.


Ansök här

Kontaktpersoner: