Anbudsingenjör/kalkylspecialist till Buildning Östergötland

Sista ansökningsdag: 2022-05-22 - Norrköping

Ansök här

Vi är i en tillväxtresa och behöver fylla på med ny kompetens! Hos oss får du möjligheter att vara med och påverka, utvecklas och driva förändring, då vi vill agera förebild och ligga i framkant inom branschen. Vi söker nu dig som gillar att räkna, analysera och utmana traditionella arbetsmetoder.

Avdelningen Building Östergötland bedriver entreprenadverksamhet inom olika typer av husbyggnadsprojekt till både privata och offentliga sektorn, alltifrån bostäder och kontor till skolor och vårdlokaler.  Vi är ca 100 engagerade medarbetare som varje dag visar passion att prestera och leverera nytta till våra kunder och samhället.

Rollen som Kalkylspecialist

I rollen som specialist inom kalkyl kan arbetsuppgifterna variera beroende på hur många bostadsprojekt som skall byggas, behovet av förvaltning samt utveckling av vår plattform och våra produkter. Dina arbetsuppgifter är:

  • Framtagande av kalkyler i anbuds, projektering och produktionsskedet
  • Ansvara för att upprätta kalkyler i tilldelade projekt
  • Identifiera, analysera, dokumentera och informera om avvikelser, risker och möjligheter i förfrågningsunderlaget
  • Aktivt arbeta för att sänka kostnader genom att lämna förslag till alternativa material och metoder i samråd med anbudsgruppen
  • Hålla dig uppdaterad på priser, avtal, lönenivåer och enhetstider

Du är navet och en av nyckelpersonerna i anbudsarbetet. Du har ett stort ansvar i att sammanställa en så komplett kalkyl som möjligt på den utsatta tiden. Du ska drivas av att arbeta mot deadline och i vissa fall göra bedömningar på områden där skarpa priser saknas.

Vår grupp består idag av fyra kalkylspecialister och fyra projektinköpare. Vi ser oss själva som ett ödmjukt team där vi hjälps åt och samarbetar för att utvecklas. Vårt mål är att vara en riktigt bra arbetsplats där vi har stort fokus på arbetsmiljö, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

Din profil

Vi ser gärna att du har en byggteknisk utbildning eller har byggt upp samma kompetens genom praktisk erfarenhet, vilket medför att du har kunskap kring byggnadskalkyler, en god kännedom om de kostnadsdrivande posterna i ett projekt och en förståelse för byggprocessen.  Det är meriterade men inget krav att du ska ha arbetat med konstadskalkyler och/eller att ha arbetat med projektinköp i byggbranschen.

Som person är du analytisk och problemlösande och du har en öppenhet för nya idéer.  För oss är det viktigt att du en utpräglad lagspelare som både är trygg i det egna arbetet så väl som tillsammans med dina kollegor i organisation.  Du är tydlig i din kommunikation, lyhörd och har ett stort kundfokus i alla delar av ditt arbete. 

Du agerar efter våra grundläggande värderingar: ärlighet, tillit och respekt.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping eller Linköping (projekt inom hela Östergötland kan förekomma) och start enligt överenskommelse. Arbetstider är kontorstider

Kontakt och ansökan

Registrera din ansökan och ditt CV nedan, dock ej senare än 2022-05-22. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vill du veta mer eller har frågor hör gärna av dig till Gruppchef Isaac Ido, 070-088 78 70, alternativt HR Partner Maria Andersson, 070-020 14 70.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.


Ansök här

Kontaktpersoner: