Avdelningscontroller - NCC Infrastructure, avdelning Stockholm

Sista ansökningsdag: 2022-02-05 - Stockholm

Vi söker till NCC Infrastructure, Division Civil Stockholm, en driven, utvecklingsorienterad och självgående avdelningscontroller som trivs med att arbeta i en affärs- och verksamhetsnära roll.

Affärsområde NCC Infrastructure är ett nordiskt affärsområde med en omsättning på ca 18 miljarder SEK som driver stora och komplexa projekt samt bygger och förnyar infrastruktur i lokalsamhället. Vårt arbete omfattar hela kedjan från design och konstruktion till produktion och underhåll av vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, vindkraftverk och produktionsanläggningar.

Rollen som Avdelningscontroller

I rollen som avdelningscontroller har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla ekonomistyrningen inom avdelningen. I tjänsten ingår att stödja, analysera och följa upp verksamheten.  Det innebär ansvar för budget- och prognosarbete, utfallsrapportering samt bokslut. Du har ett nära samarbete med avdelningschef och övriga verksamhetschefer med vilka du bland annat följer upp framdriften i avdelningens projekt avseende lönsamhet och kassaflöde. I rollen som avdelningscontroller ingår du i avdelningsledningen. Du samarbetar och utvecklas tillsammans med övriga controllers inom affärsområdet och ingår olika nätverk. Din chef är divisionscontrollern för division Civil SE Sthlm/North. Placeringsort är Solna där NCC har sitt huvudkontor. 

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning i ekonomi eller motsvarande och några års erfarenhet från en affärsinriktad och analytisk roll som Controller eller motsvarande. Du har god förståelse för ekonomifrågor och ett stort verksamhets- och affärsintresse. Dina kunskaper i Excel och Powerpoint är goda då det är dina dagliga arbetsverktyg. Dessutom är du en van användare av något affärssystem där du hämtar information, utför analys och har förmågan att sammanfatta och dra relevanta slutsatser. 

Erfarenhet från byggbranschen, successiv vinstavräkning och Power BI är meriterande. Som person är du analytisk med ett kritiskt tänkande, strukturerad och resultatorienterad och är van att arbeta självständigt med att utveckla och genomföra relevanta analyser på verksamhetsnivå. Vi söker dig som har ett genuint intresse att lära dig om verksamheten och våra processer i en tjänst som erbjuder dig möjligheter att kunna göra skillnad och att utvecklas i din roll!  

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar NCC med Human Capital. Ansök via länken här: Ansök via Human Capital Ansvarig rekryterare på Human Capital är Anna-Ida Hallberg 070 777 96 55. Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan idag!  

Om NCC

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans.

Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroller på våra slutkandidater. 


Kontaktpersoner: