Hållbarhetsspecialist Hållbarhet, Mark- & Vattenmiljö - NCC Infrastructure

Sista ansökningsdag: 2021-11-10 - Solna

Ansök här

I din roll som hållbarhetsspecialist kommer du att arbeta med hållbarhetsfrågor inriktat mot NCC:s anläggningsprojekt. Du kommer att arbeta med alla tänkbara mark- och miljötekniska utmaningar men också med utvecklingsfrågor inom området för NCC.

NCC Teknik är en avdelning inom NCC Infrastructure. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller tekniska och hållbara lösningar med NCC:s affär och projekt i fokus. Här finns för närvarande fyra enheter med teknisk kompetens inom projekteringsledning/anläggning, geo/berg/mark samt hållbarhet, mark- och vattenmiljö. Enheterna erbjuder även tjänster inom produktionsstöd, teknisk utveckling, FoU, rådgivning samt projektering. Inom NCC Teknik Infrastructure är vi drygt 70 medarbetare med personal i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Västerås.

Rollen som hållbarhetsspecialist

I vår enhet arbetar du som internkonsult åt hela NCC inom Sverige och på sikt inom hela Norden. Vi är ofta en miljö- och hållbarhetslänk mellan NCC:s affärsområden och håller också ofta i kommunikationen med tillsynsmyndigheter.

Du kommer att inneha en omväxlande roll där du är inblandad i tidiga skeden likväl i skarpa projekt. I huvudsak sker detta genom rådgivning i tidiga skeden samt som tekniskt stöd mot produktionen.

I din roll som hållbarhetsspecialist kommer du att arbeta som med hållbarhetsfrågor inriktat mot NCC:s anläggningsprojekt. Du kommer bland annat arbeta med klimatkalkyler, livscykelanalyser, klimatdeklarationer, miljövarudeklarationer (EPD), och miljöklassning (Ceequal) av anläggningsprojekt, vilket också är områden som fått större fokus i samhället och inom NCC. 

 

Din profil

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har utbildning så som civilingenjör, miljövetare eller närliggande område. Vidare har du tidigare erfarenhet från att arbeta med miljö- /hållbarhetsfrågor inom anläggningsbranschen. 

Det är lämpligt att du har någon av dessa erfarenheter LCA, Trafikverkets klimatkrav och klimatkalkyl, Ceequal och omgivningspåverkan. Har du också kunskaper från modellering i programvarorna GaBi, SimaPro eller liknande är det meriterande.

Som person vill vi att du är självgående, initiativtagande, prestigelös, analytisk och drivande. Du är van vid att arbeta med utvecklingsprojekt och att arbeta administrativt. Du är hjälpsam och kreativ och gillar när det inte finns tydliga svar på problem.

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på något av NCCs kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi genomför bakgrundskontroll i enlighet med NCC:s säkerhetsrutiner. 

 

Kontakt och ansökan

Välkommen med din ansökan. Urval görs löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2021-11-10.

För frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Rekryteringsspecialist Karin Österman de Wall, 079-0787210. Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef Sebastian Welling, sebastian.welling@ncc.se .

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion och  beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 


Ansök här

Kontaktpersoner: